Garancia

Kezdje el begépelni a gyümölcsfa nevét, majd válasszon a betöltődő listából!

Kosár tartalma

Regisztráció nélkül is vásárolhat

Talajművelés és öntözés júniusban

A víznek júniusban is nagy szerepe van!

június
2.
22. hét
Talajművelés és öntözés júniusban
Jún.

Talajművelés és öntözés júniusban

A víznek júniusban is nagy szerepe van!

Júniusban folytatni kell a talajművelést a már korábban kifejtett szempontok szerint.

 /

A talaj természetes vízkészlete ekkor még tovább csökken, ezért a gyomirtásra nagy hangsúlyt szükséges helyezni. A gyepesített gyümölcsösökben újabb kaszálás válik szükségessé. Nagy esők vagy öntözés után a sekély kapálás, talajművelés feltétlenül jó hatású.

Június közepe, június vége a gyümölcstermő növények második fokozott vízigényű időszaka. A gyümölcsök növekedése és a termőrügyek kialakulásának megindulása olyan nagy víz- és tápanyag-felhasználással jár, amely a gyümölcsös vízháztartását erősen próbára teszi. Ekkorra a téli és tavaszi természetes talajnedvesség erősen csökken, s egyes években beköszönt a szárazság. A júniusban végzett öntözéssel nemcsak az adott évi gyümölcs jó fejlődése, hanem a termőrügyek jobb kialakulása révén a következő évi jó termés is elősegíthető.

A későbben érő téli gyümölcsök viszonylag jobban átvészelik az átmeneti vízhiányt, a nyári gyümölcsök érés előtti öntözése azonban közvetlenül, azonnali előnyös hatást jelent. Különösen az érés előtt levő bogyósok például a piros- és feketeribiszke, illetve a málna azonnal meghálálják egy nagyobb terméshozammal a júniusi öntözést,. Tapasztalatok szerint az erősen vízigényes feketeribiszke és a málna terméshozama öntözéssel 50%-kal is növelhető, de szárazság esetén öntözés nélkül az egész termés kockán forog a leszáradás veszélye következtében. A júniusi öntözés elvei hasonlóak a májusban végzett öntözéséhez. Ilyenkor is nagyobb adagú, a gyökérzóna mélységéig átnedvesítő vízmennyiségekkel kell dolgozni.
Kérjük, segítse munkánkat egy megosztással!

Rólunk mondták

Pénteken megkaptam a töletek rendelt gyümölcsfákat. Nagyon meg vagyok elégedve. A fák is szépek és a csomagolás is tökéletes.Sok kertészettöl rendeltem eddig, de ezek útán csak töletek rendelek. A webes felületetek is nagyon szuper. Február közepére biztos rendelek még. Csak gratulálni tudok a munkátokhoz. Sziasztok!


Bátai János

vásárló

Magyarország

idézőjel
Bátai János - vásárló / Magyarország

Tisztelt Tünderkertek,
hagy gratuláljak a weboldalukhoz, frissítően sok és jól érthető információ van rajta, abszolút fölfelé lóg ki a mezőnyből. Csemegeszőlőt szeretnék telepíteni, érési sorrendben különböző fajtákat, az erre vonatkozó információk azonban nagyon hézagosak itthon, ahogy látom, az Önök táblázatos megjelenítése viszont messze a legjobb, amit Magyarországon találtam...


Debreczy Zoltán - vásárló / Magyarország

Debreczy Zoltán

vásárló

Magyarország

idézőjel

További kínálatunkból

A gyümölcsfaoltás tízparancsolata

Gyümölcsészeti tanumány, az első 10 oldal most ajándékba!

Felhívjuk figyelmét, hogy 2022.04.06-i dátummal közzétettük Adatkezelési tájékoztatónk (Felhasználói és revíziós irányelveink) frissített verzióját. Kérjük, olvassa el ezeket figyelmesen, és csak ezt követően, ha azokkal egyet is ért, kezdje meg webes felületünk használatát! A jelzett dokumentum terjedelmes, számoljon nagyobb időráfordítással. Továbbá tájékoztatjuk, hogy weboldalunk működése érdekében cookie-kat használ.