Felhívjuk figyelmét, hogy 2018. május 25-én közzétettük Adatkezelési tájékoztatónk (Felhasználói és revíziós irányelveink) frissített verzióját. Kérjük, olvassa el ezeket figyelmesen, és csak ezt követően, ha azokkal egyet is ért, kezdje meg webes felületünk használatát! A jelzett dokumentum terjedelmes, számoljon nagyobb időráfordítással. Továbbá tájékoztatjuk, hogy weboldalunk működése érdekében cookie-kat használ.
Garancia

Kezdje el begépelni a gyümölcsfa nevét, majd válasszon a betöltődő listából!

Kosár icon

Kosár tartalma

Regisztráció nélkül is vásárolhat

Webáruház Gyümölcsbokrok Málna

Málna

webáruház


Termékszűrő

Kategória


A málna a magyar középhegységek egyik legnagyszerűbb őshonos gyümölcse. Igen fontos, hogy az érés szempontjából két csoportba sorolhatók a málnafajták. Az egyik az egyszer termő-, a másik pedig a kétszer termő (folytontermőnek is mondják) fajta.
Már a 19. századtól egészen a 20. század közepéig óriási jelentőséggel bírt a bogyós gyümölcsök és gombák gyűjtögetése a tölgyesekben, a tisztások szélén, majd egyre több házikertben kezdtek el málnát termeszteni. Ezek a málnák, már nagyobb bogyókkal rendelkeztek az erdőben gyűjtötteknél, és ízvilágban sem maradtak el tőlük, ezért gyors iramban közkedvelt gyümölcse lett a házikerteknek. A málna nagyon gyorsan termőre fordul. Egyes fajták már az ültetés évében gyümölcsöt teremnek, de legkésőbb az ültetés utáni évben a már az ültetés évében fejlesztett vesszőkön, mindenképpen terem. A málnatövek sarjait 8-10 év elteltével ajánlott másik helyre telepíteni.

A málna a középmély termőrétegű, humuszban gazdag homokos vályogot és a vályogtalajt kedveli. Az erősen kötött, mészben gazdag talajok nem alkalmasak a termesztésére. Fény- és vízigényes növény. Magas talajvízállású terüleleteken kipusztul. A tavaszi fagyokra késői viragzása miatt nem érzékeny.

 

Folytatás
A gyümölcsfaoltás tízparancsolata

Gyümölcsészeti tanumány, az első 10 oldal most ajándékba!

Time: 0.5930 ms | Memory: 9.17MB | Version: 4.0