Felhívjuk figyelmét, hogy 2018. május 25-én közzétettük Adatkezelési tájékoztatónk (Felhasználói és revíziós irányelveink) frissített verzióját. Kérjük, olvassa el ezeket figyelmesen, és csak ezt követően, ha azokkal egyet is ért, kezdje meg webes felületünk használatát! A jelzett dokumentum terjedelmes, számoljon nagyobb időráfordítással. Továbbá tájékoztatjuk, hogy weboldalunk működése érdekében cookie-kat használ.
Garancia

Kezdje el begépelni a gyümölcsfa nevét, majd válasszon a betöltődő listából!

Kosár icon

Kosár tartalma

Regisztráció nélkül is vásárolhat

Webáruház Virágok, dísznövények Hortenziák Kerti hortenziák

Rózsacsokor hortenzia

termek878//rozsas-hortenzia-878-658753643-1200.jpg / Rózsacsokor hortenzia termek878//rozsas-hortenzia-878-1006328311-1200.jpg / Rózsacsokor hortenzia termek878//rozsas-hortenzia-878-1654889357-1200.jpg / Rózsacsokor hortenzia

Jan.
Febr.
Márc.
Ápr.
Máj.
Jún.
Júl.
Aug.
Szept.
Okt.
Nov.
Dec.
Ültetés
Virágzás
Érzékeny a téli hidegekre
Félárnyékos
Télen is a földben maradhat
Téli védelme szükséges
Virágzó növény
Vízigényes
Mérgező

Rózsacsokor hortenzia

Hydrangea macrophylla 'Bouquet Rose'®

Raktáron van Jelenleg is
rendelhető.
Szállítás Szállítás:
április-május között

A kiszállított termék adatai

Kiszerelés: konténeres
Konténer mérete: 5 liter
Magasság: 30-40 cm
Szélesség: 33 - 40 cm

A kifejlett növény

Magassága: 0,8 - 1 m
Szélessége: 1 - 1,3 m
Takarási területe: 1 m2
Fényviszonya:
Szélérzékenység: szélnyomásnak ellenálló

Egy csomag tartalma: 1 db növény

Ára: 5 890 Ft

Megrendelt
mennyiség:


További növényjellemzőkTovábbi növényjellemzők
Életciklus: Évelő
Habitus: felfelé törekvő, bokrosodó, laza szerkezetű
Virágzó: Igen
Virág színe: rózsaszín
Lombozat színe: zöld
Felhasználása: Házfalak, kerítések mellett, fák árnyékában
Ültetési adatokÜltetési adatok
Ültetési hely / fényigény: Napos, Félárnyék
Ültetési tőtáv: 0,8 - 1 m
Növekedési erélye: középerős növekedésű
Nedvességigény: vízigényes
Talajigény: savanyú, közepesen kötött (vályog), laza (homok), normál
Téli védelem: fagytűrő

Általános ismertető, felhasználás

A Rózsás hortenzia romantikus, kicsit régies hangulatot árasztó lombhullató félcserje, mely nagy, rózsaszín labdaszerű virággömbjeivel díszít. Akár 80 cm magasra is megnő, és egész nyáron át ontja szebbnél szebb virágait. Félárnyékos helyen fejlődik a legszebben. Mindenképpen üde, tápdús, jó vízgazdálkodású talajba ültessük. Színe a talaj összetételének függvényében kékül.

A régi időkben szinte nem is létezett kert, melyet ne díszített volna hortenzia. A falvaknak, tanyáknak, de a városi kerteknek is igen kedvelt virága volt. Kínában a fénnyel és a tisztánlátással társítják a hortenziát. Úgy tartják, a szirmok sokaságát nézve ugyanúgy elvész az ember, ahogyan a gondolataiba feledkezik a megvilágosodás előtt. A hiedelmekkel ellentétben ültetése és gondozása egyáltalán nem bonyolult, maga a növény nem túl igényes, de fontos megtalálni számára a legoptimálisabb helyet a kertben. A hortenzia félárnyékot kedvelő dísznövény. Óvni kell az erős napsugaraktól, de a mélyárnyéktól is.

Főbb csoportjait tekintve a virágok és a levelek méretét, formáját, a növény növekedési magasságát tekintve léteznek pl.: kerti hortenziák, bugás hortenziák, cserjés hortenziák, tölgylevelű hortenziák, kúszó hortenziák stb.

A hortenzia évelő fás bokor, mely – ha megfelelően gondozzák – gyönyörű (kúpos, vagy gömb alakú) virágaival rendkivül impozáns látványt nyújtva díszíti a kertet  évtizedeken át. Bokros növény, jellemző magassága 1-3 méter, de egyes kúszó fajtái akár a 25-30 métert is elérhetik. Sok változata ismert, vannak örökzöld és lombhullató fajták is, a házikertekben leginkább a lombhullató bokrok terjedtek el.

A kerti hortenzia pl.  egy–másfél méter magasra növő, lombhullató cserje. Sok kis virága félgömb alakú virágzattá áll össze; ebben gyakran vannak meddő virágok is, megnagyobbodott, sziromszerű csészelevelekkel – a kertészeti, bujtatva vagy dugványról szaporított változatok gyakran csak meddő virágokat hoznak.

A hortenziák virágai rendkívül sokféle színben pompáznak. A fehértől a vörösig, lilától a kékes változatokig rengeteg árnyalatban léteznek. Alakjuk szintén igen változatos lehet. A labdaszerű virágzata olykor teljesen fehér, krémszínű sárga, vagy a piros és a kék bármilyen átmeneti árnyalata – ez a fajtán kívül még a kalcium- és nitrogén-ellátástól is függ.

Ugyanazt a növényt a művelés módjának és virágzás időzítésének más-más megválasztásával kerti vagy szobai változattá is nevelhetjük. A májusi első áldozásra nevelt fehér virágúakat már decembertől hajtatják, a kertben tartott példányok viszont többnyire csak augusztustól nyílnak. Van különösen nagy, fehér virágú őszi fajtája is, amely még később kezd virágozni, de egészen a fagyokig nyílik. Egyes, napos helyen tartott, kék virágú fajták lombjai ősszel vörösbarnára színeződnek ezzel még dekoratívabbá téve a bokrot.

Az utóbbi években kapható, ún. Teller-hibridek virágzata eltér a hagyományos fajtákétól: egy külső, terméketlen virágokból álló kék koszorúból és azon belül pedig apró, termékeny virágok sokaságából áll. Ezek a fajták 2 méter magasra is megnőhetnek.

Elfogyasztva a hortenzia minden része mérgező, bár virága és levelei kevésbé. A növény cianogén glikozidokat tartalmaz. Ha a gyermek, felnőtt, macska, kutya vagy bármely állat a növény bármely részéből fogyasztott, akkor nála mérgezési tünetek jelentkezhetnek, úgymint hasmenés, hányás, kimerültség, depresszió, nehéz légzés, oxigénhiány. Nagy mennyiségű fogyasztás esetén szív- és légzési elégtelenség léphet fel. 

Felhasználása

A hortenzia feltűnő színfoltja a kertnek. Fajtától függően különféle méreteinek köszönhetően felhasználhatósága univerzális. Jól elfér az előkertben, vagy akár az utcafronti ágyásban is.  A  kert belső részein csoportosan ültetve mesés hangulatot teremt! 
Egész nyáron tartó gazdag virágzása miatt ismét közkedvelt növénnyé kezd válni. Jól megfér a kertekben az alacsonyabb termetű dísznövényekkel és a magasabb fákkal is. Méreténél fogva remek köztes tartománybéli növénydísz! Kis odafigyeléssel dézsában is nevelhető, illetve tartható fűtetlen télikertben is, de mindeképp szükséges szem előtt tartani, hogy valójában a hortenzia kerti növény, tehát szükséges számára, hogy ne legyen megfosztva a számára igen fontos téli pihenési időszakától.
A hortenzia virága szárítva, akár évekig is megőrzi színét és formáját. Akár koszorú is készíthető belőle. A szárítani kívánt virágokat nyáron, száraz időben kell lemetszeni. A szárról le kell szedni a leveleket, majd víz nélkül vázába helyezhetők, de virágjával lefelé fellógatva is kiszárítható.

Származása, története, történelme

A hortenzia észak Ázsiában (Kína, Japán, a Himaláják, Indonézia) és Amerikában őshonos fás, évelő bokor. Európába 1789-ben kerültek be az első növények első ízben Japánból Angliába. Japánban akkor már évszázadok óta a kertek kedvelt növénye volt. Ezt követően még mintegy száz évnek el kellett telnie, mire egész Európában meghonosodott. Latin neve Hydrangea „sok víz”-et jelent. A hortenzia nevet Philbert Commerson, a növényt először leíró francia botanikus adta kedvese; Lapeaute Hortense tiszteletére. Javarészt bokros növény, mely 1-3 méter magasságig nő, ugyanakkor a nagyobb fajták már apró fákká fejlődnek. A kúszó fajták akár a 30 méteres magasságot is elérhetik, azzal, hogy a fákra felkúsznak. Lombhullató és örökzöld fajtái is vannak, bár a széles körben termesztett fajok mind lombhullatók.

A hortenzia számos színben pompázik, lehet fehér, rózsaszín, piros, és a kék bármilyen átmeneti árnyalata. Azt tudni kell, hogy a rózsaszín hortenziákból lehet a kék színt elérni, ha savanyú földben tartjuk. Tehát a kék nem alapszíne.

Ellenállóság

Az egyik legjobb dolog a hortenzia nevelésében, hogy általában problémamentesek, de azért akad néhány betegség, és kártevő, ami megtámadhatja:

A hortenziát leggyakrabban a levéltetvek és a takácsatkák támadhatják meg, nem túl gyakran, de előfordulhat. A levéltetvek főleg a fiatal növényeken jelenhetnek meg, eltávolítások kézzel, erős vízsugárral vagy szappannal, permetszerrel lehetséges.

A rozsda és a lisztharmat is gombás betegségek, szintén nem túl gyakoriak. A lisztharmatot a leveleken megjelenő fehér, porszerű bevonatról lehet megismerni. Távolítsuk el a beteg leveleket és úgy locsoljuk a növényt ezentúl, hogy ne érje víz a leveleket.

A rozsda a levelek alján jelenik meg, narancssárga, barnás kör alakú foltok formájában. A levelek csúcsa bebarnul, végül lehull a levél. E betegség megjelenésénél is hasonlóan járjunk el, mint a lisztharmat esetében, kerüljük a levelek vízzel való érintkezését, és használjunk gombaölő vegyszert.

A levelek sárgulását vashiány okozhatja, ilyenkor célszerű vasat adni a talajhoz, ezt megtehetjük fenyőkéreg vagy más savas hatású szerves anyag formájában.

A virágok kifakulását a túl sok napfény okozhatja, ilyenkor át kell ültetni más helyre a növényt és talajtakarással is védekezni kell a nedvesség elpárolgása ellen.

Termőhely-, talajigénye

A konténeres növények egész évben, a fagyokig beálltáig ültethetők. Érdemes gondosan megtervezni a növény ültetési helyét, mert az átültetést nem szereti. A legtökéletesebb hely számára félárnyékos, hűvös terület, a hortenzia csak itt érzi igazán jól magát. A hortenzia a közvetlen napsütést nem szereti, de azért, arra ügyelve kell kiválasztani élőhelyét, hogy részben érhesse a napfény is. Az erős fényben a virágok összezsugorodhatnak (ez rendszeres permetezéssel csökkenthető). A virágzat másnap reggelre még többszöri zsugorodás után is díszlik, de előbb-utóbb elfonnyad.

A legjobb, ha reggelente 2-3 órán át kap közvetlen napfényt, ám később, amikor már erősebb a nap sugárzása, egy lombos fa, vagy házfal árnyékában marad, mivel a túl nagy meleget nem szereti. Az ideális hőmérséklet számára nyáron 17–23 fok, a téli pihenő időszakban pedig 5–10 fok. A napos helyen is megél ugyan, csak ez esetben szenved a növény (kipusztulása is megeshet) és a finom virágzata megég és elszárad. A virágzási periódus így nagyon rövid lesz. 

A hortenzia a tápanyagokban kiegyensúlyozott (nem túlzott tápanyag tartalmú), nem túl száraz, jó vízelvezető képességű, humuszos talajokat kedveli, előnyös számára az enyhén savanyú talaj.

Meszes talajon a kékülő fajták virága lila vagy rózsaszín lesz, de léteznek kimondottan liláspiros fajták is. A káliumtól kékebb lesz a virág (például, ha timsóoldatot tartalmaz az öntözővíz). A fehér fajták színe nem függ az ásványi sóktól.

Használjon az ültetéshez tőzeget, amit gondosan keverjen el a talajjal!

Az ültetést hűvös időben, vagy a délutáni, esti órákban javasolt elvégezni.

Gondozási útmutató
Általános tudnivalók

Érdemes gondosan megtervezni a növény ültetési helyét, mert az átültetést nem szereti. A legtökéletesebb hely számára félárnyékos, hűvös terület, a hortenzia csak itt érzi igazán jól magát. A hortenzia a közvetlen napsütést nem szereti, de azért, arra ügyelve kell kiválasztani élőhelyét, hogy részben érhesse a napfény is. Az erős fényben a virágok összezsugorodhatnak (ez rendszeres permetezéssel csökkenthető). A virágzat másnap reggelre még többszöri zsugorodás után is díszlik, de előbb-utóbb elfonnyad.

A legjobb, ha reggelente 2-3 órán át kap közvetlen napfényt, ám később, amikor már erősebb a nap sugárzása, egy lombos fa, vagy házfal árnyékában marad, mivel a túl nagy meleget nem szereti. Az ideális hőmérséklet számára nyáron 17–23 fok, a téli pihenő időszakban pedig 5–10 fok. A napos helyen is megél ugyan, csak ez esetben szenved a növény (kipusztulása is megeshet) és a finom virágzata megég és elszárad. A virágzási periódus így nagyon rövid lesz. 

A hortenzia a tápanyagokban kiegyensúlyozott (nem túlzott tápanyag tartalmú), nem túl száraz, jó vízelvezető képességű, humuszos talajokat kedveli, előnyös számára az enyhén savanyú talaj.

Meszes talajon a kékülő fajták virága lila vagy rózsaszín lesz, de léteznek kimondottan liláspiros fajták is. A káliumtól kékebb lesz a virág (például, ha timsóoldatot tartalmaz az öntözővíz). A fehér fajták színe nem függ az ásványi sóktól.

Használjon az ültetéshez tőzeget, amit gondosan keverjen el a talajjal!

Ültetési távolság

Kb. 1-3 növény/m2

Ültetés módja

Az ültetést hűvös időben, vagy a délutáni, esti órákban javasolt elvégezni.

Az ültetési gödör megásása előtt amennyiben szükséges - azaz, ha a talaj ezidáig műveletlen terület volt-, körülbelül 1,5-2 méteres körben a gyomnövényeket el kell távolítani. Az ültetőgödör a cserép méretének minimum kétszerese legyen. Az ültetőgödör alját érdemes óvatosan fellazítani, hogy a növény gyökérzete könnyebben fejlődhessen. 

A hortenzia a jó vízáteresztő képességű, agyagos földet szereti. Ültetéskor egy cserép méretéhez képest kétszer akkora gödröt kell ásni.

A hortenzia egyik legfőbb igénye a savanyú föld. Mielőtt tehát a növényt beletenné az ültetőgödörbe, annak aljára érdemes tápanyagot helyezni (de nem túl sokat), például savanyított tőzeget, ami jó szerkezetet biztosít, javítja és lazítja a talajt. A növény nagyságától függően 2–10 literes zsák.

Ezután következik a savanyított, „A” típusú virágföld, például rododendronföld. Itt is mérvadó a hortenzia mérete, a legkisebb zsák 5 kilogrammos, de érdemes 10 kilogrammot vásárolni. A föld felét vagy kétharmadát a gödörbe kell önteni, majd kissé összeforgatni a tőzeggel. 

Ha a gyökerek nagyon szorosan vannak egymáshoz tapadva, akkor óvatosan egy kicsit ujjal meg kell lazítani. Ez elősegíti a gyökerezést és a gyökerek terjedését. 

Figyelni kell rá, hogy a növény koronája elég közel legyen a talajhoz. Ha túl magasan van, könnyen kiszáradhat. Miután a hortenzia a helyén van, vissza kell tölteni rá a földet és lazán lenyomkodni a korona körül, így egyfajta víztározót létrehozva. Az így kialakult mélyedést fel kell tölteni vízzel, majd miután leszivárgott a gyökerekhez, még egyszer ismételten meg kell tölteni.

Erős gyökérnövekedése miatt a hortenziát nem túlzottan javasolt cserépben tartani. Dézsában tartása már teljesen jól működhet, ott kitűnően fejlődik. Az ültetéshez érdemes min. 10 literes edényt használni, 3-4 évenként pedig feltétlenül szükséges a nagyobb edénybe való átültetése. Védett, de nem fűtött helyen kell teleltetni, óvni kell a kiszáradástól.

Öntözés

A kerti hortenzia vízigénye attól függően változik, milyen talajba került. A jó vízáteresztő képességű talajt, gyakrabban lehet öntözni. Szereti, ha a földje folyamatosan nedvesen van tartva. Az agyagosabb talajokba ültetve ritkábban igényel öntözést, mivel azok jobb vízmegtartó képességgel rendelkeznek. Ha a hortenzia napos helyre került, akkor leginkább este vagy kora reggel érdemes öntözni. Az ősz beköszöntével egyre csökkenteni kell a vízadagolását. Télen a kertben hagyott hortenziát nem szükséges öntözni, és a cserepesek is csak ritkán igénylik ilyenkor a vízutánpótlást. Érdemes előnyben részesíteni öntözéskor a lágyvizet (esővíz), mivel a kemény vizet nem kedveli, ennek hatására akár a levelei meg is sárgulhatnak (klorózis). A forró, meleg napokon rendszeres öntözésük elengedhetetlen. Talajtakaró használatával hosszabb idő is eltelhet két locsolás között és a növény talaja is kevésbé  melegszik fel.

Metszés

A megfelelő időben és szakszerűen végzett metszést a növény fantasztikus virágözönnel jutalmazza. A metszést az első erős és egészséges rügyek megjelenése előtt Tavasszal – teleltetés után –  kell elvégezni, ilyenkor eltávolíthatók az elszáradt, elhalt szárak is.

A tányér és labdahortenziákat nem kell metszeni. A metszés azonban szükséges lehet, mert különben a következő évben kevesebb virágot hoznának.

A bugás hortenziákat minden tavasszal vissza kell metszeni, mert ezek a növények az egy éves fás részeken virágoznak. 

Az évelő hortenzia ebből a szempontból nem igényel túl nagy törődést. Nem nagyon szükséges metszeni. Az előző évben nőtt szárakon fog új virágokat hozni. Ezért is fontos, hogy ne legyenek megmetszve túlságosan, mert ez csökkenti következő évi virágok számát.

Tápanyagpótlás

Mint minden virág, a hortenzia is meghálálja a tápanyag utánpótlást. Tavasztól nyár végéig kéthetente érdemes tápoldatozni, vagy földjét műtrágyával (trágyával) dúsítani. A legjobb, ha lassú lebomlású és szabályozott tápanyag leadású műtrágya granulátumot használ, mely 10-30-10 arányban tartalmaz NPK-t. Ezt a csomagoláson tudjuk ellenőrizni. Kövesse a csomagoláson található instrukciókat, hogy biztosan ne használjon túl sokat belőle. A túlzott tápoldat (műtrágya) hatására a hortenzia levelei ugyan nagyra nőnek, de csak satnya virágokat fog hozni. Inkább egy kissé alul, mint túltáplálni érdemes.

Tavasszal inkább nitrogéntartalmú tápanyaggal ajánlott dúsítani a földet, majd az év folyamán inkább foszfát- és káliumtartalmú szerekkel.

A hortenzia színe változik (kivéve a fehér) a talaj pH szintjének megfelelően. Minél lúgosabb a talaj, a hortenzia virága annál világosabb, ”rózsaszínűbb”, ahogy a talaj savassága nő, egyre sötétebb, kék árnyalatú virágot kapunk.

A pH egy mérőszám, ami megmutatja, hogy mennyire savas vagy lúgos kertünk talaja. Ezt az értéket egy nullától tizennégyig terjedő számskálán mérik. A 7-es pH-val rendelkezők a semleges oldatok. Ettől az értéktől lefelé egyre savasabb egy oldat, felfelé haladva viszont egyre lúgosabb. Tehát fogjunk egy kis rögöt kertünkből. Öntsön rá egy kis ecetet (amely tudvalevőleg savas kémhatású). Ha pezsegni kezd (vagyis reakcióba lép) a talaj lúgos, ha nem akkor semmi gond, a talaj vagy pH semleges, vagy savas tehát nincs dolgunk vele.

Tehát a hortenzia esetében a kékvirágú példányok nem külön fajták, hanem a rózsaszín virágok változnak kékké, ha elég savas a földje. A 6.0 pH alatti - azaz savas - földben kék virágú, a 6.0 pH feletti földben, pedig rózsaszín lesz a hortenzia virágok színe.

Ha el akarjuk érni az enyhe savas kémhatást, amitől bekékül a hortenzia, akkor erre a legegyszerűbb módszer a szerves konyhai maradványok (kávézacc, citrus növények héja, tojáshéj, fenyőfa tűlevelei, tölgyfa-levél) komposztálása és növény köré bedolgozása, majd locsolás. Ezek az anyagok, ahogy elbomlanak lassan, fokozzák a talaj savasságát.

Ha gyorsabb hatást szeretne elérni, akkor kertészetekben kaphatók ún. pH-érték csökkentő készítmények, amelyekkel savassá tehető a talaj. Pl. hígított alumínium-szulfáttal lehet fokozni a talaj savasságát.

Valamennyi türelemre azonban várhatóan szüksége lesz, mert lehet, hogy a várt eredmény csak a következő évben lesz látványos. 

Amennyiben úgy dönt, hogy mégis a rózsaszín hortenzia volt a jobb, akkor egy kis kerti mész adagolásával visszaváltoztatható mindent. De a fahamu, citromlé vagy magas foszfor tartalmú műtrágya, (a 25-10-10 arányú a legjobb) is megoldás lehet.

Ezen kívül direkt a hortenziáknak számára is léteznek színező készítmények. Értelemszerűen, ha rózsaszín virágokat akarunk, akkor pH növelő, ha pedig kéket, akkor pH csökkentő terméket kell alkalmaznunk. Általában ezek a termékek teljesen biztonságosak és organikusak.

Összegezve: A hortenzia talajtól (pH=4) függően lehet kék színű. Ha alumínium-szulfáttal öntözzük a növényt, akkor a virágok azúrkék színűek lesznek. Ha timsóoldatot teszünk az öntözővízbe, akkor pedig még élénkebb kék virágok nyílnak majd. Mindegyik adalékanyag beszerezhető a gazdaboltokban.

Téli védelem

A fiatal növényeket fagymentes helyen kell teleltetni, később a nem túl kemény fagyokat már takarva elviselik. A kifejlett példányok, szintén betakargatva már a keményebb fagyokban is kint hagyhatók a földben, az erősebb, több éves példányok a mi éghajlatunkon is áttelelnek. Az alacsony töveket is célszerű télire betakarni. A kemény fagyok ellen a magasabb bokrokat gyékénnyel vagy régi zsákokkal védik. 

Talajtakarónak faleveleket, tőzeget, faforgácsot, szalmát lehet használni, amit vastagon kell szétteríteni a növény töve, gyökere körül. Tavasszal nem kell sietni a talajtakaró eltávolításával, érdemes megvárni, míg biztosan véget érnek a fagyok, ezáltal biztosító a hajtások épsége és a szép virágzás. 

A cserepes hortenzia sem szereti a meleget, ezért a fűtött télikertben való teleltetésétől óvakodni kell, mivel ezzel a hortenzia számára fontos téli pihenést megakadályozzuk. A legjobb megoldás, ha a hortenziát még szeptemberben kiülteti a kertbe, vagy a dézsás növényekhez hasonlóan az éppen csak fagymentes garázsban, kerti házban, vagy előszobában, pincében telelteti át, ahol szintén takarni kell a cserepeket. A cserepes növénynek nem lesz szüksége annyi talajtakaróra, mint a kertben lévőnek, de ezeket is takarni kell. Télen, a nyugalmi időszakban 1-2 °C-os hőmérsékletet kell számára biztosítani. Akár teljes sötétségben, és teljes szárazon is áttelel, de alkalmanként nem baj, ha meg is öntözi őket. A dézsás hortenzia levéltelenítése legkorábban novemberben időszerű. Ennek legegyszerűbb és legkevésbé ártalmas módja a besötétítés. Fekete ruhaanyag vagy fólia takarása alatt a levelei lehullanak anélkül, hogy kézzel kellene leszedegetni őket. 

 

vissza

Mások ezeket vásárolták

Cigánymeggy 7 Cigánymeggy 7

Cigánymeggy 7

Meggy (Prunus cerasus)  

szabadgyökeres oltvány

Ára: 2 390,- Ft

Golden Everest málna

Golden Everest málna

Rubus idaeus 'Golden Everest'  

konténeres

Ára: 590,- Ft

Értékelés

Hogyan értékelné Ön ezt a terméket az alábbi szempontok alapján?

Megnevezés: Golden Everest málna

Ár
Érték
Minőség

Jelmagyarázat

Árnyékos Árnyékos
Díjnyertes Díjnyertes
Dupla virágú Dupla virágú
Ehető növény Ehető növény
Erősen illatos Erősen illatos
Érzékeny a téli hidegekre Érzékeny a téli hidegekre
Fagytűrő Fagytűrő
Félárnyékos Félárnyékos
Gyógyhatású növény Gyógyhatású növény
Igényes, kényes fajta Igényes, kényes fajta
Könnyű kezelés Könnyű kezelés
Levele ehető Levele ehető
Mézelő növény Mézelő növény
Napos Napos
Örökzöld Örökzöld
Sövénynövény Sövénynövény
Szárazságtűrő Szárazságtűrő
Szélvédett helye ültetendő Szélvédett helye ültetendő
Tél előtt fel kell szedni Tél előtt fel kell szedni
Télen is a földben maradhat Télen is a földben maradhat
Téli védelme szükséges Téli védelme szükséges
Termése ehető Termése ehető
Új nemesítés Új nemesítés
Üvegházban / épülteben teleltethető Üvegházban / épülteben teleltethető
Vágottvirágnak kiváló Vágottvirágnak kiváló
Virága ehető Virága ehető
Virágtalan növény Virágtalan növény
Virágzó növény Virágzó növény
Vízigényes Vízigényes
Lepkecsalogató növény Lepkecsalogató növény
Szúnyogriasztó hatású Szúnyogriasztó hatású
Mérgező Mérgező
A gyümölcsfaoltás tízparancsolata

Gyümölcsészeti tanumány, az első 10 oldal most ajándékba!