Felhívjuk figyelmét, hogy 2018. május 25-én közzétettük Adatkezelési tájékoztatónk (Felhasználói és revíziós irányelveink) frissített verzióját. Kérjük, olvassa el ezeket figyelmesen, és csak ezt követően, ha azokkal egyet is ért, kezdje meg webes felületünk használatát! A jelzett dokumentum terjedelmes, számoljon nagyobb időráfordítással. Továbbá tájékoztatjuk, hogy weboldalunk működése érdekében cookie-kat használ.
Garancia

Kezdje el begépelni a gyümölcsfa nevét, majd válasszon a betöltődő listából!

Kosár icon

Kosár tartalma

Regisztráció nélkül is vásárolhat

Webáruház Ültető csomagok

Ültetőcsomag (premium)

termek833/ultetcsomag-premium-833-1456267858-1200.jpg / Ültetőcsomag (premium)

Ültetőcsomag (premium)


Raktáron van Jelenleg is
rendelhető.
Szállítás Szállítás:

A csomag tartalma

1 1 db Trágyapellet (25 dkg)
2 1 db AlgilBio baktériumtrágya
3 1 db Gyökéritató (400 g)
4 1 db Mikorrhiza gombatabletta (2 db)

Egy csomag tartalma: 4db termék

Ára: 2 476 Ft

Megrendelt
mennyiség:Általános ismertető, felhasználás

Az Extra ültetőcsomag tartalma (1 db gyümölcsfához):
25 dkg trágyapellet
40 dkg gyökéritató
1 l AlgilBio baktériumtrágya
2 db mikorrhíza gomba tabletta

Felhasználás:
1., A 25 dkg trágyapelletet keverje össze földdel, majd tegye az ültetőgödör aljára!
2., 15-20 cm fölrdéteget helyezzen a tágyapellet-föld keverék fölé!
3., Helyezze a fát az ültetőgödörbe!
4., Locsoljon a gyökerekre 2 dl AlgilBio baktériumtrágyát (hígítva és hígítás nélkül is lehet)
5., Szórja a gyökéritatót a gyökerek közé
6., Morzsolja a gyökerekre a 2 db mikorrhiza gomba tablettát!

Az Extra ültetőcsomag abban segíthet, hogy ne fosszuk meg magunkat a házilag termesztett gyümölcsök egyik fontos tulajdonságától, a vegyszermentességtől! Egy olyan csomagot állítottunk össze, amely a gyümölcsfa élethosszig tartó táplálását természetes módon biztosítja, ugyanis ez nem más, mint egy monogám, és kölcsönösen hasznos kapcsolat gomba és gyümölcsfa között.

Ön sem szeretné vegyszerekkel kezelni gyümölcsfáit?
Célunk, hogy a jelenlegi kémiai növényvédelmen és tápanyag visszapótláson alapuló, pazarló és zömében környezetkárosító gyakorlattal szemben környezetkímélő technológiával dolgozzunk, és ilyen ötletekkel gazdagítsuk a gyümölcsfák kedvelőit is. Ennek megfelelően a gyümölcsfák kezelésére kizárólag természetes anyagokat használunk.

A trágyapellet biztosítja azt az ültetéshez mindenképpen szükséges tápanyag mennyiséget amelyre a gyümölcsfának szüksége van.

A mikorrhiza pedig a gombák és a növények közötti kölcsönösen hasznos együttélés (szimbiózis) egyik formája. A gombából kiinduló gombafonalak behálózzák a gazdanövény gyökereit, és a kétféle élőlény kölcsönösen segíti egymás tápanyaghoz jutását. A moháknak, a harasztoknak, a nyitva- és a zárvatermőknek szinte nincs olyan családja, amelyikben ne fordulna elő. Amíg a mikorrhiza nélküli gyökerek felszívó felületét csak a gyökérszőrös zóna alkotja, a mikorrhizás gyökerek hasonló felületét a környező talajt behálózó gombafonalak rendkívüli mértékben megnövelik. Így a gomba jelentősen hozzájárul a növény víz- és ásványianyag-ellátásához, amiért cserébe az anyagcseréjéhez és energiatermeléséhez szükséges szerves anyagokat kap.

Előnyök:
vízhiány esetén a megnövekedett gyökérfelület révén nő a szárazságtűrés,
az oldott tápanyag felvétel biztosítása kb. 100-szorosára növekszik,
a mikorrhiza jelenlétében kijuttatott trágya jobban hasznosul,
a gyökérkapcsolat a növény és a gomba között teljes életre szól.

Hátrány:
A mikorrhiza anyagoknak egyáltalán nincs káros hatásuk.

GYÖKÉRITATÓ
A gyökéritató jellegzetes kialakítású, üreges szerkezetű csövecske, amely nedves és levegős környezettel támogatja a gyökerek fejlődését. A 400 g gyökéritató 1 db gyümölcsfa ültetéséhez ajánlott mennyiség.

A kis csövecskék – szájnyílásukkal akár felfelé, akár lefelé fordulva helyezkednek el – vizet és levegőt tárolnak, így a tápanyagok feltáródnak.

Mi történik a fa elültetése után?

Telepítés után a fa saját tartalék energiáit használja fel a begyökeresedéshez, a hajtások megindításához, a talajélet mikroorganizmusaival való kapcsolat felvételéhez. E kapcsolat egyaránt fontos a növény és a mikroorganizmusok számára. A gyökérváladékból kibocsátott szénhidrátok a mikroorganizmusok egyik energiaforrása, másrészt a mikroorganizmusok élettevékenysége alapvetően kihat a növények hatékony tápanyagfelvételére. A gyökéritatóval ültetett facsemetének nincs szüksége, hogy felélje tartalékait. Energiáit nem kell a mikroorganizmusok élettevékenységének gerjesztésére fordítania. Az intenzív talajélet a csövecskékben már korábban kialakul. A növény így időt nyer, és megtakarított energiáját a hajtásfejlődésre fordíthatja. A nagyobb hajtástömeg nagyobb lombfelületet eredményez. A megnövekedett fotoszintetizáló felület pedig jelentős energiafelvételhez juttatja a növényt.

Hogyan működik?

Egyedi hatásmechanizmusa egy új felismerésen alapul. A növények táplálásában nem a különféle vegyszereket részesítjük előnyben, fontosabbnak tartjuk a talajban meglevő mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) aktivizálását. Az ásványi mikroőrlemény tartalmú és szerves kötőanyaggal stabilizált gyökéritató csövecskék nem csak a növényeknek, de a talajéletnek is tápanyagforrása.

Tápanyagleadásuk a gyártástechnológia révén fokozatos. A talajban élő mikroorganizmusokat “etetik, itatják”, vagyis táplálják és ellátják nedvességgel. A növények gyökérkörnyezetében a mikroorganizmusok életfeltételeit, a laza, levegős, páradús, nedves talajközeg nagymértékben javítja. Ez az oka, hogy a gyökéritató csövecskékben mikroorganizmusok kolóniái jönnek létre.

A gyökerek bizonyítottan a nedvesség irányába törekszenek. A vízraktározó csövecskékbe belenőtt gyökerek gyökérszőrein keresztül megvalósuló tápanyag felvétel éppen ott történik meg, ahol a legaktívabb a talajélet. Eredményeként – növényfajtól függően -, hamarabb kialakul és megkezdődik a baktériumok, a gombák és a növény közötti együttélés hatékony táplálkozási rendszere.

Alkalmazásának előnyei:

- Bizonyítottan legalább 50% vízmegtakarítás érhető el

- hő-, és szárazság okozta stressz esetén kitolja a növény hervadási pontját összetétele táplálja a hasznos mikroorganizmusokat, serkenti a gyarapodásukat előmozdítja a növények hatékonyabb tápanyagfelvételét megakadályozza a tápanyagok kimosódását, lehetővé teszi a lassú, fokozatos tápanyagleadást

- Magasra emeli a közvetlen gyökérkörnyezeti szervesanyag-készletet (~40%)

- A csövecskékben tartalékolt nedvesség és levegő megakadályozza a mikroorganizmusok tömeges pusztulását

- A gyökéritató a talajban 2-3 év múlva teljesen lebomlik, környezetbarát

 

ALGILBIO baktériumtrágya

Az Algil Bio egy 100%-ban Bio (teljesen vegyszermentes) Magyar termék, a természetes ízű termések érdekében, amely felhasználható lombtrágyaként vagy talajoltóként is. A folyadékban található mikroorganizmusoknak köszönhetően a növények óriási gyökérhálózatot tudnak létre hozni, amely segíti a növények számára a megfelelő tápanyagfelvételt. Használatával akár 20% – 40% közötti terméshozam növekedés is elérhető.

Glisztahumuszból, speciális eljárással kivont stabil, hűtést nem igénylő élő nagy fajgazdagságú mikrobiális készítmény. Felhasználható komposzt vagy talaj beoltására, illetve a növényre történő permetezéssel kondicionálásra.

Első használatkor javasolt az 50%-os higítás, melyet a későbbiekben 10%-ra lehet csökkenteni.

Ökológiai (bio) gazdálkodásban használható, jól alkalmazható a növények táplálására a
nagyobb, ízletesebb, szebb termés érdekében. Üvegházi és fólia termesztésnél visszaadja az eredeti természetes szabadföldi ízt. Teljes körű alkalmazásra alkalmas: lombtrágyaként, talajoltó készítményként. segíti a tápanyagfelvételt, elősegíti a szárnövekedést, levélképződést, virágképződést Növeli a növények stressztűrő képességét (időjárás, kártevők). 100%-ban Bio készítmény. A gyártástechnológia a hasznos mikrobák természetes felszaporításán alapul.

 

vissza

Mások ezeket vásárolták

Fursetnij csemegeszőlő

Fursetnij csemegeszőlő

Vitis vinifera '...'  

szabadgyökeres

Ára: 750,- Ft

Konstantinápolyi birs

Konstantinápolyi birs

Birs (Cydonia oblonga)  

szabadgyökeres oltvány
konténeres oltvány

Ára: 2 540,- Ft

Erdei vajonc

Erdei vajonc

Körte (Pyrus communis)  

szabadgyökeres oltvány

Ára: 3 490,- Ft

Értékelés

Hogyan értékelné Ön ezt a terméket az alábbi szempontok alapján?

Megnevezés: Erdei vajonc

Ár
Érték
Minőség

A gyümölcsfa oltás tízparancsolata

Gyümölcsészeti tanumány, az első 10 oldal most ajándékba!