Felhívjuk figyelmét, hogy 2018. május 25-én közzétettük Adatkezelési tájékoztatónk (Felhasználói és revíziós irányelveink) frissített verzióját. Kérjük, olvassa el ezeket figyelmesen, és csak ezt követően, ha azokkal egyet is ért, kezdje meg webes felületünk használatát! A jelzett dokumentum terjedelmes, számoljon nagyobb időráfordítással. Továbbá tájékoztatjuk, hogy weboldalunk működése érdekében cookie-kat használ.
Garancia

Kezdje el begépelni a gyümölcsfa nevét, majd válasszon a betöltődő listából!

Kosár icon

Kosár tartalma

Regisztráció nélkül is vásárolhat

Webáruház Tápanyagok, növényvédelem

Gyökéritató (5 Kg)

termek834/gyokeritato-5-kg-834-859521563-1200.jpg / Gyökéritató (5 Kg)

Gyökéritató (5 Kg)


Raktáron van Jelenleg is
rendelhető.
Szállítás Szállítás:

Egy csomag tartalma: 1

Ára: 3 890 Ft

Megrendelt
mennyiség:Általános ismertető, felhasználás

GYÖKÉRITATÓ
A gyökéritató jellegzetes kialakítású, üreges szerkezetű csövecske, amely nedves és levegős környezettel támogatja a gyökerek fejlődését. A 400 g gyökéritató 1 db gyümölcsfa ültetéséhez ajánlott mennyiség.

A kis csövecskék – szájnyílásukkal akár felfelé, akár lefelé fordulva helyezkednek el – vizet és levegőt tárolnak, így a tápanyagok feltáródnak.

Mi történik a fa elültetése után?

Telepítés után a fa saját tartalék energiáit használja fel a begyökeresedéshez, a hajtások megindításához, a talajélet mikroorganizmusaival való kapcsolat felvételéhez. E kapcsolat egyaránt fontos a növény és a mikroorganizmusok számára. A gyökérváladékból kibocsátott szénhidrátok a mikroorganizmusok egyik energiaforrása, másrészt a mikroorganizmusok élettevékenysége alapvetően kihat a növények hatékony tápanyagfelvételére. A gyökéritatóval ültetett facsemetének nincs szüksége, hogy felélje tartalékait. Energiáit nem kell a mikroorganizmusok élettevékenységének gerjesztésére fordítania. Az intenzív talajélet a csövecskékben már korábban kialakul. A növény így időt nyer, és megtakarított energiáját a hajtásfejlődésre fordíthatja. A nagyobb hajtástömeg nagyobb lombfelületet eredményez. A megnövekedett fotoszintetizáló felület pedig jelentős energiafelvételhez juttatja a növényt.

Hogyan működik?

Egyedi hatásmechanizmusa egy új felismerésen alapul. A növények táplálásában nem a különféle vegyszereket részesítjük előnyben, fontosabbnak tartjuk a talajban meglevő mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) aktivizálását. Az ásványi mikroőrlemény tartalmú és szerves kötőanyaggal stabilizált gyökéritató csövecskék nem csak a növényeknek, de a talajéletnek is tápanyagforrása.

Tápanyagleadásuk a gyártástechnológia révén fokozatos. A talajban élő mikroorganizmusokat “etetik, itatják”, vagyis táplálják és ellátják nedvességgel. A növények gyökérkörnyezetében a mikroorganizmusok életfeltételeit, a laza, levegős, páradús, nedves talajközeg nagymértékben javítja. Ez az oka, hogy a gyökéritató csövecskékben mikroorganizmusok kolóniái jönnek létre.

A gyökerek bizonyítottan a nedvesség irányába törekszenek. A vízraktározó csövecskékbe belenőtt gyökerek gyökérszőrein keresztül megvalósuló tápanyag felvétel éppen ott történik meg, ahol a legaktívabb a talajélet. Eredményeként – növényfajtól függően -, hamarabb kialakul és megkezdődik a baktériumok, a gombák és a növény közötti együttélés hatékony táplálkozási rendszere.

Alkalmazásának előnyei:

- Bizonyítottan legalább 50% vízmegtakarítás érhető el

- hő-, és szárazság okozta stressz esetén kitolja a növény hervadási pontját összetétele táplálja a hasznos mikroorganizmusokat, serkenti a gyarapodásukat előmozdítja a növények hatékonyabb tápanyagfelvételét megakadályozza a tápanyagok kimosódását, lehetővé teszi a lassú, fokozatos tápanyagleadást

- Magasra emeli a közvetlen gyökérkörnyezeti szervesanyag-készletet (~40%)

- A csövecskékben tartalékolt nedvesség és levegő megakadályozza a mikroorganizmusok tömeges pusztulását

- A gyökéritató a talajban 2-3 év múlva teljesen lebomlik, környezetbarát

vissza

Mások ezeket vásárolták

Mosolygó batul

Mosolygó batul

Alma (Malus domestica)  

szabadgyökeres oltvány
konténeres oltvány

Ára: 3 810,- Ft

Négus cseresznye

Négus cseresznye

Cseresznye (Cerasus)  

szabadgyökeres oltvány

Ára: 2 790,- Ft

Trópusi óriásbambusz
- 25%

Trópusi óriásbambusz

 

konténeres

Ára: 24 890,- Ft

Akciós ár:19 980,- Ft

Értékelés

Hogyan értékelné Ön ezt a terméket az alábbi szempontok alapján?

Megnevezés: Trópusi óriásbambusz

Ár
Érték
Minőség

A gyümölcsfa oltás tízparancsolata

Gyümölcsészeti tanumány, az első 10 oldal most ajándékba!