Felhívjuk figyelmét, hogy 2018. május 25-én közzétettük Adatkezelési tájékoztatónk (Felhasználói és revíziós irányelveink) frissített verzióját. Kérjük, olvassa el ezeket figyelmesen, és csak ezt követően, ha azokkal egyet is ért, kezdje meg webes felületünk használatát! A jelzett dokumentum terjedelmes, számoljon nagyobb időráfordítással. Továbbá tájékoztatjuk, hogy weboldalunk működése érdekében cookie-kat használ.
Garancia

Kezdje el begépelni a gyümölcsfa nevét, majd válasszon a betöltődő listából!

Kosár icon

Kosár tartalma

Regisztráció nélkül is vásárolhat

Vásárlási tájékoztató

Vásárlási tájékoztató

Kapcsolódó videók

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó letöltések

Megrendelések

A www.tunderkertek.com címen található Honlap üzemeltetője kereskedelmi tevékenységet NEM végez, csupán felületet biztosít annak érdekében, hogy az eladó és a vevő egymásra találhasson. Tehát a webáruházban lévő termékeket nem a honlap szolgáltatója értékesíti és szállítja ki. Azok minőségéért, kiszállított mennyiségéért, illetve egyéb termékekre vonatkozó kifogásért továbbá a kiszállításáért semmiféle felelősséggel nem tartozik. A TündérKertek.com tehát egy szakmailag jól strukturált, információgazdag online felületet biztosít annak érdekében, hogy a vásárló és az eladó kapcsolatba kerülhessenek egymással. A megrendelések ily módon továbbításra kerülnek az eladó(k) felé. 

Rendelésének leadását követően visszaigazolást küldünk önnek, amely visszaigazolás még nem minősül részünkről megrendelése automatikus elfogadásának, ezzel a TündérKertek.com webáruház teljesítési kötelezettséget még semmiképp nem vállal, csak azt jelezzük vissza, hogy leadott megrendelése a benne szereplő tételekkel beérkezett hozzánk. Rendelésének feldolgozása ekkor még folyamatban van. A Vevő és az Eladó között a szerződés csak a szállítást- és a megrendelt termékek átvételét / kifizetését követően jön létre.  Továbbá tájékoztatjuk, hogy az ön által megjelölt kiszállítási nap az ön igényét jelöli, melyet igyekszünk természetesen teljesíteni, de azt garantálni nem tudjuk.

Mivel egy megrendelés több eladótól (termelőtől / termesztőtől / nemesítőtől) is érkezhet, a vásárláskor készült értékösszesítő nem feltétlen tartalmazza a kiszállítás teljes költségét (ezért az nem feltétlen minden esetben egyszeri tétel). 

Amennyiben a megrendelés folyamán a rendszerünk által automatikusan generált részletezésben a szállítási költséget illetően eltérés adódik, úgy arról telefonon, vagy e-mailes formában egyeztetünk a megrendelővel a kiszállítás előtti napokban.

Kereskedő partnereinknek szigorú elvárásoknak kell megfelelniük, hogy vásárlóink számára kedvező és biztonságos vásárlási feltételeket, zökkenőmentes kiszolgálást biztosíthassunk. A webáruházban található termékekre vonatkozó kiszállítási-, minőségi-, garanciális- és egyéb feltételeket a vásárlók irányába a kiszolgálást végző értékesítőkkel (termelők / termesztők / nemesítők)  kötött szigorú szerződések szabályozzák.

A megrendeléseket csak akkor tudjuk befogadni, ha a megrendelő egyetért Adatvédelmi tájékoztatónkkal, Jogi nyilatkozatunkkal és Használati feltételeinkkel és elfogadja azokat. 

Tájékoztatjuk, hogy a szállításhoz és a kapcsolattartáshoz szükséges adatait, elérhetőségeit a rendelését követően átadjuk az eladó(k)nak, mivel csak ő(k) tud(nak) gondoskodni arról, hogy a megrendelt termékek eljussanak önhöz. Egyéb esetekben az adatokat semmi esetben nem szolgáltatjuk ki, ez alól kivételt képez a hatáskörrel rendelkező hatóság általi felszólítás a vonatkozó jogszabályban meghatározott módon. Ld.: Jogi- és Adatvédelmi nyilatkozatok.

A vásárlással kapcsolatos további információkat az alábbi címekre kattintva  - azok kibontásával / lenyitásával -, tekintheti meg.
 

A kiszállítás idejéről

Vásárlóink számára - az ültetési időszakokon kívül is - egész évben lehetőséget biztosítunk megrendeléseik leadására, de ettől függetlenül azokat mi a megfelelő ültetési időben szállítjuk ki. A megrendeléseket azok beérkezésének sorrendjében-, a készleteink elérhetősége és az erre megfelelő időjárás alkalmával küldjük ki. Pl.: fagyos időben nem szállítunk növényeket. A termékek a készlet erejéig szállíthatók.

A webáruházunkban megrendelhető növények jellegéből adódóan pontos szállítási határidőt előre nem tudunk megadni. A szállítási időt befolyásolhatja a beszerzési, szaporítási időszakok eltolódása, készletek elérhetőségi-, illetve a növények ültetési ideje és az időjárás is. Az eltérő ültetési idejű, de egyszerre megrendelt két-, vagy több növény kiszállítását csak egymástól eltérő időben tudjuk teljesíteni (Pl.: szabadgyökeres gyümölcsfa + balkonnövény). 

Ezekben az esetekben a szállítási és csomagolási költség kiküldési alkalmanként újbóli többletköltségként jelentkezik. Kérjük, szíveskedjék ezt a megrendelésnél figyelembe venni! 
Rendeléséről E-mailban automatikus visszaigazolást küldünk. Kérjük, ezt a levelet őrizze meg, mert megrendelésével kapcsolatban a későbbiek során csak ez alapján,  - illetve az ebben a levélben található megrendelésszámra hivatkozva - tud érdeklődni. 

Amennyiben a visszaigazolása valamilyen technikai okokból 48 órán belül nem érkezik meg, kérjük, azt jelezze felénk! Megrendelése magyar nyelven, írásban kötött szerződésnek minősül és fizetési kötelezettséggel jár. A hozzánk beérkezett rendelését számítógépes rendszerünkben rögzítjük, és a törvényi előírásoknak megfelelően tároljuk.    

A kiszállítási időpontok növénycsoportok szerint a következőképpen alakulnak: 

Január-május között: vetőmagok, virághagymák

Február vége - április közötti-, valamint szeptember - november közötti időszakban: szabadgyökerű rózsák

Március-május között, és  augusztus vége – november között: eprek, szamóca (frigo palánták), cserepes, konténeres növények: rózsák , szőlők, gyümölcsfák, bogyós gyümölcsök, hagymás növények, virággumók, virágzó cserjék, díszfák, évelők, díszfüvek, fenyők, talajtakarók, kúszónövények 

Április – május között: balkonvirágok és más fagyérzékeny növények

Október elejétől – következő év április elejéig / közepéig (az időjáráshoz igazodva): szabad gyökerű fák, szabad gyökerű gyümölcsfák, -cserjék, -bogyósok (Téli időszakban csak akkor, ha a föld nincs mélyen átfagyva és a hőmérséklet eléri a +2 °C –ot.)

Egész évben: konténeres növények, szobanövények, szárazáruk, szerszámok, kiegészítők, földkeverékek, ültetőcsomagok

Minimális rendelési érték nincs. Akár egyetlen növényt, vagy terméket is rendelhet. A megrendelt termékek kiszállítását csak a készlet erejéig tudjuk vállalni adott időszakban. Amennyiben készlethiány miatt a kiszállításra nem kerül sor, és valamely megrendelést nem tudtuk teljesíteni, úgy azt a következő szezonban (lehetőség szerint) igyekszünk pótolni a megrendelővel történő előzetes egyeztetés szerint. A szabadgyökerű gyümölcstermők tekintetében egy (értékesítési) szezon, az adott tárgyév októberétől, a következő év áprilisáig tart.
A megrendelt növények és eszközök kiszállításáról a kiszállítást megelőzően pár nappal értesítjük a Megrendelőt.

Vételárak

Az TündérKertek internetes felületein megtalálható vételárak bruttó árak, tehát tartalmazzák az előírások szerinti Általános Forgalmi Adót. A webáruházunkban feltüntetett árak a nyomtatott alapú katalógusainkban- és hirdetményeinkben szereplő áraktól az eltérhetnek. Az időszakos akciók és az online akciók időtartama nem feltétlen érvényes a nyomtatott alapú és egyéb módon leadott megrendelésekre.
Vételárak kiegyenlítése, kiszállítás és költségei

A megrendelt termékeket utánvéttel, futárszolgálat segítségével szállítjuk, vásárlóinknak. A vételárat, illetve a csomagolási és szállítási költséget a megrendelt termékek átvételével egyidőben kell kiegyenlíteni. Egy csomagba általában 15-20 darab szabadgyökerű gyümölcsfa csomagolható. A futárszolgálattal történő szabadgyökeres gyümölcsfa, valamint ültetési segédanyag szállítása esetén a csomagolás és a szállítás az alábbiak szerint alakul:

  • Szabadgyökerű gyümölcsfák esetén 4380,- Ft / csomag (mérettől függően maximum 15-20db rakható egy csomagba)
  • Konténeres gyümölcsfák esetén 4500,- Ft / csomag (a csomagban egy konténeres gyümölcsfa fér!)
  • Bogyósok, kissebb méretű konténeres növények esetén 4500,- Ft (a csomagba 5 konténeres növény fér el)

A megrendeléseket lehetőség szerint egy csomagban teljesítjük, amennyiben a gyümölcsfék terjedelme, gyökerének terjedelme nem teszi lehetővé, akkor a növények érdekében több csomagban küldjük a rendelést. 

A feltüntetett árak bruttó árak.**

A csomagok kézbesítését a GLS futárszolgálat végzi, minden hétköznap és munkanapokon 8-18 óráig.

A szabadgyökérrel szállított növényeket pénteki napon már nem adjuk át a futárnak (hogy a hétvégi napokat ne szenvedjék el becsomagolva és ezzel a legminimálisabbra csökkentsük a kiszáradás lehetőségét), ezért ezeket a növényeket hétfői napra csak előzetes egyeztetéssel tudjuk kiküldeni.

A zökkenőmentes kiszállítás érdekében fontos, hogy megrendelése leadásakor olyan mobiltelefonos elérhetőségét adjon meg, amelyen a futár eléri önt. A csomag kézbesítése előtti munkanapon és a kézbesítés napján is e-mailben értesítést küld a futárszolgálat, ezért fontos, hogy napi szinten használt E-mail címet adjon meg. Az értesítő üzenet kézhezvétele után önnek módjában áll a kiszállítás időpontját módosítani. A szállítást kizárólag Magyarország határain belül tudjuk biztosítani.

A konténeres gömbfák-, valamint a 2m-es magasságot meghaladó fák szállításának módjai:

  • Háztól-házig való kiszállítás minden megkezdett 100 km esetén bruttó 12500,- Ft, illetve minden újabb csomag esetén (azonos irányú szállítási fuvarban) 5500,- Ft​/+csomag. Igény esetén erre egyedi kalkulációt készítünk.

Növényeinkre 100% garanciát vállalunk!

A garancia feltételei

A garancia kizárólag, a TündérKertek internetes felületén keresztül megvásárolt növényekre vonatkozik. Mivel a növények fejlődése elsősorban az ültetés- és a gondozás szakszerűségétől függ, a garancia érvényesítéséhez figyelembe kell vennünk, hogy a fogyasztótól ésszerűen elvárható magatartásnak eleget tett a megvásárolt növény gondozását illetően. Azaz az online felületeinken közzétett kezelési-,  gondozási-, ültetési útmutatóinknak megfelelően járt el a vásárlás folyamatát követően.

A garancia érvényesítéséhez rendelkeznie kell a vásárlásról kapott eredeti számlával, a növényen található azonosító címkével (gyümölcstermők esetén), valamit az elpusztult növényt be kell tudni mutatnia. A növényt megvizsgáljuk és megállapítjuk annak kipusztulási okát.

Nem vállalunk garanciát abban az esetben, ha a növény kipusztulásához a gondatlan ültetés, vagy gondatlan ápolás (A gondozási útmutatóinktól eltérő kezelés, vegyszerek alkalmazása stb.) vezetett. Továbbá nem vállalunk garanciát a kiszáradás, vízhiány, túlzott öntözés és a fagyra érzékeny (nem fagytűrő), de attól meg nem védett és ezáltal kipusztult növények esetében.

Jogos reklamáció esetén a szállítási költséget átvállalva a növényt díjmentesen kicseréljük.

Reklamáció

Bármilyen problémája adódik a küldött növényekkel / termékekkel kapcsolatban, azt írásban (E-mai) vagy szóban (telefon) is jelezheti felénk. A reklamációs levélhez kérjük, mellékelje a számla másolatát. 

Az írásban beérkező reklamációkra a lehető legrövidebb időn belül, (maximum 14 munkanapon belül) igyekszünk válasszal és megoldással szolgálni, és megírjuk az általunk javasolt rendezési lehetőségeket.  A kifogásolt növényeket kicseréljük, vagy pótoljuk. Ha ez nem áll módunkban, akkor az értéknek megfelelő jóváírást állítunk ki, amit webáruhátunkban levásárolhat, de kérheti a kifogásolt tételek vételárának visszautalását is. A jóváírások kiállítása és a pénzvisszafizetések is tartalmazzák a szállítási- és csomagolási költséget.

Vásárlástól való elállás

Az Európai Parlament és Tanács 2011/83/EU számú (2011. október 25.) irányelvének-, a fogyasztók jogairól, a 93/13/EGK tanácsi irányelv-, és az 1999/44/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv módosításáról, valamint a 85/577/EGK tanácsi irányelv és a 97/7/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv hatályon kívül helyezése-, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében az interneten történő vásárlás esetében a vásárló a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

Tehát ön visszaküldheti a megrendelt terméket 14 napon belül az eredeti számlát mellékelve, azonban ha élő növényről van szó, azt csak sértetlen és ugyanolyan, további értékesítésre alkalmas élő, egészséges, mechanikai sérülésektől- és száradástól mentes állapotban tudjuk visszavásárolni. Ugyanabban az állapotában, ahogyan azt ön is megkapta. Kifejezetten ügyelnie kell arra, hogy a növény maradandó sérülést ne szenvedhessen, az ne száradjon ki, de vízben sem állhat folyamatosan. Tehát annak szakszerű tárolásáról és életben tartásáról a visszaküldésig a vásárlónak gondoskodnia kell. Felhívjuk továbbá szíves figyelmét, hogy a növények nagy része azonnali beültetést, gondoskodást igényel a kézhezvételt követően az életben maradása és egészséges továbbélésé érdekében!

Visszaküldés esetén a szakszerű csomagolásról szintén a vásárlónak kell gondoskodnia. Fagyérzékeny növények csak fagymentes időben küldhetők vissza. A csomagolás során óvakodni szükséges a mechanikai sérülések bekövetkezésétől is.

Kérjük, a vásárlástól való elállása esetén visszaküldési szándékát jelezze ügyfélszolgálatunknak. A megbeszélést követően a leegyeztetett napon futárt küldünk önhöz a visszaküldendő termékért. A visszaküldés költsége a vevőt terheli. Az utánvéttel, vagy portósan feladott csomagokat nem áll módunkban átvenni.

A gyümölcsfaoltás tízparancsolata

Gyümölcsészeti tanumány, az első 10 oldal most ajándékba!

Time: 0.0265 ms | Memory: 3.02MB | Version: 4.0