Garancia

Kezdje el begépelni a gyümölcsfa nevét, majd válasszon a betöltődő listából!

Kosár tartalma

Regisztráció nélkül is vásárolhat

Eredeti KORDES rózsák a kínálatunkban!

Hírek, aktualitások, események

Eredeti KORDES rózsák a kínálatunkban!

Eredeti KORDES rózsák a kínálatunkban!

Áprilistól már rendelhetők a KORDES rózsák

Hamarosan egyre szélesebb választékban lesznek elérhetők / megvásárolhatók a TündérKertek kínálatában a KORDES rózsák. Bizton állíthatjuk, hogy  a világhírű-, többszörösen díjnyertes német KORDES ROSEN (alapítva: 1887) rózsái, a rózsák Rolls-Royce-jai. Történelmi rózsák és még számtalan érdekesség is helyet kap nemsokára kínálatunkban. Fantasztikus látvány, mámorító illatfelhő, akár az ön kertjében is!​

I. Wilhelm Kordes 1887-ben alapította meg művészeti és kereskedelmi kertészeti vállalkozását Elmshornban. Új rózsafajtákat választott ki és importált Franciaországból és más országokból, és megkezdte első keresztezési kísérleteit. Ekkor még nem is sejtette, hogy a rózsák iránti szenvedélye családjának 5. generációjáig is ki fog tartani. Wilhelm Kordes fiai ma már a világ egyik legfontosabb kerti-, vágott- és cserepes rózsatermesztői közé tartoznak. Fajtáikat a világ minden táján, több, mint 30 országban forgalmazzák.

A Kordes rózsafajták igen magas piaci értékkel rendelkeznek. Egyaránt megtalálhatók számos magánkertben és nyilvános zöldterületen-, botanikus kertekben is.
Rosen­schule W. Kordes 'Söhne Rózsaiskola' szép, mámorító illatú és könnyen ápolható rózsafajtáival világszerte képviselteti magát, melyet ma is a család 4. és 5. generációja irányít.

A kerti rózsák, a vágott rózsák és a cserepes rózsák terén az utóbbi generációi óriási fejlődésen mentek keresztül.
A kerti rózsák termesztése és új fajták létrehozása terén az egészséges növény, a virágzási képesség és az egyszerű gondozás volt a fő szempont. 
A vágott és cserepes rózsák nemesítésénél a tartósság és a jó szállítási tulajdonságok voltak a legfontosabbak szempontok, illetve, hogy sokféle alakot-, formát és színváltot hozhassanak létre a vásárlók örömére, hogy hosszabb ideig élvezhető legyen a friss rózsák pompája és illata.
A kerti rózsákkal kapcsolatos jelenlegi sikerek közé tartozik az egészséges Parfuma® illatrózsák, létrehozása, amelyeket a Szövetségi Élelmezési és Mezőgazdasági Minisztérium német kertészeti innovációs díjjal jutalmazott.

A fekete- és lisztharmattal szembeni ellenálló-képesség a legfontosabb kritérium az új fajták nemesítése során, mely ellenállóképességet az 'ADR' jelzés igazol, és amely minődítéssel számos fajta rendelkezik a Kordes rózsák közül.

Néhány területi adat:

  • 50 hektár megművelt terület szabadtéri rózsák számára (Kb. 2,5 millió rózsanövény) 
  • 2,5 hektár szabadtéri növény (nemesítési terület)
  • Konténer kultúra: 1 hektár külterület + 7400 m² átalakítható ház
  • 3 hektár üvegházi terület: 2,3 hektáron üvegházak, 4000 négyzetméter területtelKérjük, segítse munkánkat egy megosztással!

Kapcsolódó videók

Kiss me Kate® futórózsa

Kiss me Kate® futórózsa

Témakör:

Christiana hercegnő rózsa

Christiana hercegnő rózsa

Témakör:

A gyümölcsfaoltás tízparancsolata

Gyümölcsészeti tanumány, az első 10 oldal most ajándékba!

Felhívjuk figyelmét, hogy 2022.04.06-i dátummal közzétettük Adatkezelési tájékoztatónk (Felhasználói és revíziós irányelveink) frissített verzióját. Kérjük, olvassa el ezeket figyelmesen, és csak ezt követően, ha azokkal egyet is ért, kezdje meg webes felületünk használatát! A jelzett dokumentum terjedelmes, számoljon nagyobb időráfordítással. Továbbá tájékoztatjuk, hogy weboldalunk működése érdekében cookie-kat használ.