Garancia

Kezdje el begépelni a gyümölcsfa nevét, majd válasszon a betöltődő listából!

Kosár tartalma

Regisztráció nélkül is vásárolhat

Nagyobb-, szebb- és sokkal ízletesebb gyümölcsök!

Plussz 20-40% terméshozam!

november
25.
47. hét
Nagyobb-, szebb- és sokkal ízletesebb gyümölcsök!
Nov.
Márc.

Nagyobb-, szebb- és sokkal ízletesebb gyümölcsök!

Plussz 20-40% terméshozam!

Egészségesebb-, nagyobb-, szebb-, ízletesebb termések a gyümölcsfákon is!

A terméket ide kattintva rendelheti meg.

Az AlgilBio baktériumtrágya, egy 100%-ban bio (teljesen vegyszermentes), ökológiai gazdálkodásban is használható Magyar termék, a természetes ízű termések érdekében, amely felhasználható lombtrágyaként, vagy talajoltóként is. A gyártástechnológia a hasznos mikrobák természetes felszaporításán alapul. A folyadékban található mikroorganizmusoknak köszönhetően a növények óriási gyökérhálózatot tudnak létrehozni, amely segíti a növények számára a megfelelő tápanyagfelvételt, elősegíti a szárnövekedést, levélképződést, virágképződést. Növeli a növények stressztűrő képességét (időjárás, kártevők). Használatával akár 20–40% közötti terméshozam növekedés is elérhető. A termék glisztahumuszból, speciális eljárással kivont stabil, hűtést nem igénylő élő nagy fajgazdagságú mikrobiális készítmény. Felhasználható komposzt vagy talaj beoltására, illetve a növényre történő permetezéssel kondicionálásra. Permetezve egyrészt lombtrágyaként, másrészt növényfelületi probiotikumként hat. Első használatkor javasolt az 50%-os higítás, melyet a későbbiekben 10%-ra lehet csökkenteni. Jól alkalmazható a növények táplálására a nagyobb, ízletesebb, szebb termés érdekében. Üvegházi és fólia termesztésnél visszaadja az eredeti természetes szabadföldi ízt.

Nagyon fontos felhasználási területe a mulcs kezelése. Időszakonkénti használatával egyrészt a mulcs lebomlása, tápanyaggá alakítása gyorsul és javul, másrészt az egészséges mikrobiális folyamatok kialakításával segít elkerülni az emberre is veszélyes kórokozók, például a penészgombák felszaporodását a mulcsban.

A terméket ide kattintva rendelheti meg.

Érvek:

Természetes ízű termések üvegházban és fóliában. 100%-ban Bio! (teljesen vegyszermentes). Csak természetes anyagokat használunk. Jó alternatíva a bio gazdaságok növénytáplálására. Az AlgilBio több mint 2000 mikroorganizmus fajt tartalmaz. Tárolása speciális körülményeket nem igényel. Akár 20% - 40% közötti terméshozam növekedés is elérhető. A gyártástechnológia is a hasznos mikrobák természetes felszaporításán alapul. A növény felületére jutva a növekedésre és az immunerősítésre sarkalja növényt. A talajba jutva a tápanyagok hozzáférhetőségét javítja a készítmény. Kevesebb műtrágyát és tápanyagot kell használnunk.

Főbb jellemzők:

Ökológiai (bio) gazdálkodásban használható. A piacon kapható legmagasabb fajszámmal rendelkező mikroorganizmus tartalmú termék. Tárolása hűtést és fagyasztást nem igényel! Komposztálás folyamatait gyorsítja, illetve elősegíti. Nagyobb, ízesebb, szebb termések. Üvegházi és fólia termesztésnél visszaadja az eredeti természetes szabadföldi ízt. Magasabb terméshozamok paprika kultúrában. Egyedi gyártástechnológia. Teljes körű alkalmazásra alkalmas (lombtrágyaként, talajoltó készítményként). Segít a tápanyagfelvételt, elősegíti a szárnövekedést, levélképződést, virág képződést. Növeli a növények stressz tűrőképességét (időjárás, kártevők).
Műtrágyák és tápoldatok hatását felerősíti. Baktericid és fungicid készítményekkel nem keverhető!
Készítmény hígítása előtt legalább 5 percet kell pihentetni a keverésre szánt vizet.

Felhasználási útmutató

A legjobb hatásfokot a növény lombozatára, illetve a talajra kijuttatva tudjuk elérni. A folyadék könnyen felszívódik, valamint elősegíti a növény számára a tápanyagfelvételt, ezáltal ellenállóbbá válik. A készítmény klórmentes vízzel hígítható. A készítmény hígítása előtt legalább 5 percet kell pihentetni a keverésre szánt vizet. Termékünk baktericid és fungicid készítményekkel nem keverhető!

A készítmény típusa: növénykondicionáló készítmény

Felhasználása gyümölcsfákhoz:

Gyümölcsfáknál első alkalommal érdemes egy töményebb, akár 20-50%-os hígítást alkalmazni locsolással való kijuttatás alkalmával. Ami azt jelenti, hogy a vizes oldat 20-50%-a legyen AlgilBio. A keverésre szánt vizet bekeverés előtt mindenképp pihentetni kell minimum 5 percig, főleg, ha csapvízről van szó. A vegetációs időszak alatt a kijuttatása 5-6 alkalommal javasolt. Az időzítést érdemes az alábbiak szerint ütemezni:

 • Kiültetés alkalmával
 • Levélbontást követően közvetlenül
 • Terméskötöséskor virágzásban
 • Ériési időszakban

A lombozat felületére is ki lehet juttatni lombtrágyaként hasonló keverési aránnyal első alkalommal. Virágzás előtt és termés kötődés előtt is érdemes a lomb felületére kijuttatni. Második és harmadik kijuttatásnál elég a 10%-os hígítás is. Azaz a 100%-os oldat 10% AlgilBio-t, és 90% vizet tartalmaz.

Felhasználása Szabadföldi és üvegházi, fóliás paprikatermesztésben a paprikák kondíciójának javítására (20-60 l/ha mennyiségben kijuttatva):

 • palántaneveléskor 60 l/ha mennyiségben levélkezeléssel,
 • kiültetés után 60 l/ha mennyiségben tápoldatozással
 • virágzás előtt 2 héttel 30 l/ha mennyiségben levélkezeléssel,
 • virágzáskor 20 l/ha mennyiségben levélkezeléssel
 • a termések megjelenésekor 20 l/ha mennyiségben levélkezeléssel,
 • a termésérés kezdetén 20 l/ha mennyiségben levélkezeléssel.

Kijuttatási mennyiségek egy darab növény esetén:

 • palántaneveléskor 1 ml mennyiségben levélkezeléssel,
 • kiültetés után 1 ml mennyiségben tápoldatozással
 • virágzás előtt 2 héttel 0,5 ml mennyiségben levélkezeléssel,
 • virágzáskor 0,3 ml mennyiségben levélkezeléssel
 • a termések megjelenésekor 0,3 ml mennyiségben levélkezeléssel,
 • a termésérés kezdetén 0,3 ml mennyiségben levélkezeléssel.

1 liter folyadék 263 db növényre elegendő hatszori kezelés esetén, de minél töményebben használja, annál hatékonyabban fejti ki a folyadék a hatását. Javasolt kijuttatás permetezővel levélre illetve talajra kijuttatva töményen vagy 20%-50% hígítási arányban heti két alkalommal.

Talaj oltóanyagként viszonylag nagy töménységben érdemes kijuttatni, vagy komposztban felszaporítani a benne levő baktériumokat. Talajban 1 liter/50 m2, komposztban 1 liter/2 m2 mennyiségben javasoljuk használni.

A készítmény baktericid és fungicid készítményekkel nem keverhető!

Küllem: opálosan áttetsző, szalmasárga színű, enyhén édeskés szagú, vízhez hasonló viszkozitású folyadék

Tűz- és robbanás veszélyességi besorolás: nem jelölésköteles.

Tárolási körülmények: száraz, +15 és + 25 o C közötti hőmérsékletű, napsütéstől védett, fedett helyen.

Eltarthatóság ideje: eredeti, zárt csomagolásban 1 év

Környezetvédelmi előírások: Tilos a készítményt, fel nem használt maradékát, azzal szennyezett csomagolóburkolatát folyókba, állóvizekbe, vízfolyásokba, tározókba juttatni. Bioszféra rezervátumokban, fokozottan védett területeken felhasználásuk tilos! Természetvédelmi területeken, nemzeti parkokban és tájvédelmi körzetekben kizárólag az illetékes természetvédelmi kezelő előzetes hozzájárulásával juttatható ki. A vízi szervezetek védelme és a vízminőség biztosítása érdekében tilos a készítményt az álló- és folyóvizek partjától számított 50 m-es távolságon belül tárolni és kijuttatni.

Óvintézkedésekre vonatkozó P-mondatok:

 • P102: Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P264: A használatot követően a kezet alaposan meg kell mosni.
 • P270: A termék használata közben tilos enni, inni vagy dohányozni.
 • P280: Védőkesztyű/védőruha/szemvédő/arcvédő használata kötelező
 • P302 + P352: HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő vízzel.
 • P305+P351+P338: SZEMBE KERÜLÉS esetén: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P362+P364: A szennyezett ruhát le kell vetni és az újbóli használat előtt ki kell mosni.
 • P501: A tartalom/edény elhelyezése: települési hulladékként kezelhető. 

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap

Elsősegély nyújtási eljárás: Fertőzés, allergiás megbetegedés, mérgezés esetén vagy annak gyanújakor a munkát azonnal félbe kell szakítani. Helyszíni elsősegély után (lásd általános eljárás) orvosi, intézeti ellátást kell biztosítani.

Vámtarifaszám: 310100

Forgalomba hozatali engedély szám: 04.2/4386-1/2016
Kérjük, segítse munkánkat egy megosztással!

Rólunk mondták

Pénteken megkaptam a töletek rendelt gyümölcsfákat. Nagyon meg vagyok elégedve. A fák is szépek és a csomagolás is tökéletes.Sok kertészettöl rendeltem eddig, de ezek útán csak töletek rendelek. A webes felületetek is nagyon szuper. Február közepére biztos rendelek még. Csak gratulálni tudok a munkátokhoz. Sziasztok!


Bátai János

vásárló

Magyarország

idézőjel
Bátai János - vásárló / Magyarország

Tisztelt Tünderkertek,
hagy gratuláljak a weboldalukhoz, frissítően sok és jól érthető információ van rajta, abszolút fölfelé lóg ki a mezőnyből. Csemegeszőlőt szeretnék telepíteni, érési sorrendben különböző fajtákat, az erre vonatkozó információk azonban nagyon hézagosak itthon, ahogy látom, az Önök táblázatos megjelenítése viszont messze a legjobb, amit Magyarországon találtam...


Debreczy Zoltán - vásárló / Magyarország

Debreczy Zoltán

vásárló

Magyarország

idézőjel

További kínálatunkból

A gyümölcsfaoltás tízparancsolata

Gyümölcsészeti tanumány, az első 10 oldal most ajándékba!

Felhívjuk figyelmét, hogy 2022.04.06-i dátummal közzétettük Adatkezelési tájékoztatónk (Felhasználói és revíziós irányelveink) frissített verzióját. Kérjük, olvassa el ezeket figyelmesen, és csak ezt követően, ha azokkal egyet is ért, kezdje meg webes felületünk használatát! A jelzett dokumentum terjedelmes, számoljon nagyobb időráfordítással. Továbbá tájékoztatjuk, hogy weboldalunk működése érdekében cookie-kat használ.