Garancia

Kezdje el begépelni a gyümölcsfa nevét, majd válasszon a betöltődő listából!

Kosár tartalma

Regisztráció nélkül is vásárolhat

Most rendkívül fontos az öntözés!

Ne vegye félvállról a vízpótlás jelentőségét!

május
2.
18. hét
Most rendkívül fontos az öntözés!
Máj.

Most rendkívül fontos az öntözés!

Ne vegye félvállról a vízpótlás jelentőségét!

A talaj vízkészlete még csapadékos tél, illetve tavasz után is rendszerint májusra annyira lecsökken, hogy az öntözés szükségessé válik. Az erőteljes hajtásnövekedés és gyümölcsfejlődés nagy vízfelhasználással jár, ezért az első nagy vízigényű fejlődési időszak májusban van. Ha megfelelő öntözési lehetőség áll rendelkezésre a kiskertben, akkor minden gyümölcsfajt célszerű vízutánpótlásban részesíteni. Korlátozott vízellátás esetén azonban a vízigényesebb gyümölcsfajokat kell előnyben részesíteni, amelyek az öntözést legjobban meghálálják. Ezek között elsősorban a bogyós gyümölcsűek jöhetnek számításba; főként a sekélyen gyökerező szamóca, valamint a nagy víz igényű feketeribiszke. A többi gyümölcsfajok közül vízigényesebbek az alma, a körte és különösen ezeknek sekélyebben gyökerező törpealanyú fái. A csonthéjasok kevésbé igényesek a vízre, de az öntözést különösen sövényművelés esetén ezek is meghálálják. A májusi öntözéskor is az a kívánalom, hogy olyan vízmennyiséget adagoljon, amely a gyökérzóna mélységéig átnedvesíti a talajt. Ezt a célt a szamócánál 15-20 mm, a feketeribiszkénél és más bogyósoknál 20-25 mm, a törpealanyokon álló fáknál pedig 30-40 mm csapadéknak megfelelő öntözővízzel lehet elérni. (1 mm csapadéknak megfelel 1 liter víz m²-enként.) A fiatal fákat elegendő közvetlenül a törzs környékén alaposan megöntözni. Az öntözés hatására azt legalább háromszor megismételve jobb hajtásfejlődés mellett a terméshozam 30-40%-kal növelhető.
Kérjük, segítse munkánkat egy megosztással!

Rólunk mondták

Pénteken megkaptam a töletek rendelt gyümölcsfákat. Nagyon meg vagyok elégedve. A fák is szépek és a csomagolás is tökéletes.Sok kertészettöl rendeltem eddig, de ezek útán csak töletek rendelek. A webes felületetek is nagyon szuper. Február közepére biztos rendelek még. Csak gratulálni tudok a munkátokhoz. Sziasztok!


Bátai János

vásárló

Magyarország

idézőjel
Bátai János - vásárló / Magyarország

Tisztelt Tünderkertek,
hagy gratuláljak a weboldalukhoz, frissítően sok és jól érthető információ van rajta, abszolút fölfelé lóg ki a mezőnyből. Csemegeszőlőt szeretnék telepíteni, érési sorrendben különböző fajtákat, az erre vonatkozó információk azonban nagyon hézagosak itthon, ahogy látom, az Önök táblázatos megjelenítése viszont messze a legjobb, amit Magyarországon találtam...


Debreczy Zoltán - vásárló / Magyarország

Debreczy Zoltán

vásárló

Magyarország

idézőjel

További kínálatunkból

A gyümölcsfaoltás tízparancsolata

Gyümölcsészeti tanumány, az első 10 oldal most ajándékba!

Felhívjuk figyelmét, hogy 2022.04.06-i dátummal közzétettük Adatkezelési tájékoztatónk (Felhasználói és revíziós irányelveink) frissített verzióját. Kérjük, olvassa el ezeket figyelmesen, és csak ezt követően, ha azokkal egyet is ért, kezdje meg webes felületünk használatát! A jelzett dokumentum terjedelmes, számoljon nagyobb időráfordítással. Továbbá tájékoztatjuk, hogy weboldalunk működése érdekében cookie-kat használ.