Garancia

Kezdje el begépelni a gyümölcsfa nevét, majd válasszon a betöltődő listából!

Kosár tartalma

Regisztráció nélkül is vásárolhat

Kerti szerszámok-, gépek karbantartása, beszerzése

Ellenőrizze eszközeit, vásároljon újakat

január
3.
1. hét
Kerti szerszámok-, gépek karbantartása, beszerzése
Jan.

Kerti szerszámok-, gépek karbantartása, beszerzése

Ellenőrizze eszközeit, vásároljon újakat

A januárt fel lehet használni a szerszámok (metszőollók, fűrészek, fakaparók, kapák, ásók stb.) rendbehozatalára és a kisgépek karbantartására vagy javíttatására is. Vizsgálja át a szerszámokat, a mozgó, lötyögő fejeket ékelje be.

Jóval könnyebb lehet a munka, ha az ásót, és a kapát reszelővel megélezi, de nagyszüleink kalapálós módszere is tökéletes megoldás lehet. A kaszát viszont mindenképp kikalapálni érdemes, mert így sokkal könnyebben fenhető lesz az éle. A csákány és a fejsze legkönnyebben köszörűvel élezhető.

Könnyen és eredményesen csak akkor tud dolgozni, ha megfelelő mennyiségű és minőségű szerszámokat használ. Mivel a legtöbb kertiszerszámot nyél nélkül árusítják, a január tökéletesen alkalmas a szerszámnyelek gondos kiválasztására és a szerszámokhoz való rögzítésre. Az ásóhoz 130-140 cm-es-, a kapához 150-160 cm-es-, a lapáthoz 160-170 cm-es-, a gereblyéhez 200-220 cm-es-, a vasvillához 130-140 cm-es-, nyelet érdemes választani. Valamit a kalapácshoz és a fejszéhez is ovális keresztmetszetű nyél való. Csak egyenes, csomómentes, száraz, keményfából készült nyelet vásároljon meg. A nyelet úgy kell a szerszámfejekbe ütni, hogy az annak foglalatán 1-2 cm-re túlérjen, melyet behasítva faékkel érdemes rögzíteni. Az ásónyél végét érdemes 30°-os szögben lefűrészelni, s így nem fogja az ásást akadályozni. A nyeleket csiszolóvászonnal átdörzsölve lehet szálkátlanítani.

Ajánlott ilyenkor még átvizsgálni a motorral működő kisgépeket is. Érdemes azokat megtisztítani az esetleges rozsdától, esetleg beolajozni a szükséges részeket, cserélni a nyár folyamán meghibásodott alkatrészeket. Vizsgálja meg a permetezőt is, mert ha maradt benne némi permetlé, a nagy hidegekben az megfagyhat és szétrepesztheti a műanyag alkatrészeket.

A fűnyírógép burkolatát is érdemes alaposan megtisztítani, mert a benne lerakódott fűtől annak forgó részei megszorulhatnak, de a burkolat korrodálódhat is tőle. Az elektromos fűnyírók kábeleit érdemes megvizsgálni, és a sérült kábeleket cserélni. Jó ötlet lehet a gyorsan kopó alkatrészek beszerzése is, pl vágópenge, damil, damilfej stb..
Kérjük, segítse munkánkat egy megosztással!

Rólunk mondták

Pénteken megkaptam a töletek rendelt gyümölcsfákat. Nagyon meg vagyok elégedve. A fák is szépek és a csomagolás is tökéletes.Sok kertészettöl rendeltem eddig, de ezek útán csak töletek rendelek. A webes felületetek is nagyon szuper. Február közepére biztos rendelek még. Csak gratulálni tudok a munkátokhoz. Sziasztok!


Bátai János

vásárló

Magyarország

idézőjel
Bátai János - vásárló / Magyarország

Tisztelt Tünderkertek,
hagy gratuláljak a weboldalukhoz, frissítően sok és jól érthető információ van rajta, abszolút fölfelé lóg ki a mezőnyből. Csemegeszőlőt szeretnék telepíteni, érési sorrendben különböző fajtákat, az erre vonatkozó információk azonban nagyon hézagosak itthon, ahogy látom, az Önök táblázatos megjelenítése viszont messze a legjobb, amit Magyarországon találtam...


Debreczy Zoltán - vásárló / Magyarország

Debreczy Zoltán

vásárló

Magyarország

idézőjel

További kínálatunkból

A gyümölcsfaoltás tízparancsolata

Gyümölcsészeti tanumány, az első 10 oldal most ajándékba!

Felhívjuk figyelmét, hogy 2022.04.06-i dátummal közzétettük Adatkezelési tájékoztatónk (Felhasználói és revíziós irányelveink) frissített verzióját. Kérjük, olvassa el ezeket figyelmesen, és csak ezt követően, ha azokkal egyet is ért, kezdje meg webes felületünk használatát! A jelzett dokumentum terjedelmes, számoljon nagyobb időráfordítással. Továbbá tájékoztatjuk, hogy weboldalunk működése érdekében cookie-kat használ.