Garancia

Kezdje el begépelni a gyümölcsfa nevét, majd válasszon a betöltődő listából!

Kosár tartalma

Regisztráció nélkül is vásárolhat

Itt az idő a tavaszi ültetésre

Nem mindegy hogyan ültet gyümölcsfát!

március
2.
9. hét
Itt az idő a tavaszi ültetésre
Márc.

Itt az idő a tavaszi ültetésre

Nem mindegy hogyan ültet gyümölcsfát!

A gyümölcsfák ültetését általában helyesebb ősszel elvégezni. Az őszi ültetés után ugyanis a tél beálltáig begyökeresednek, s tavasszal gyorsabban indulnak fejlődésnek a csemeték. Ha valamilyen ok folytán mégis tavaszra marad a telepítés, akkor javasoljuk, hogy az lehetőleg minél korábban történjen.

Márciusban a föld fagyosságának megszűnése után azonnal hozzá kell látni a terület előkészítéséhez. A telepítési tervben meghatározott sor- és tőtávolság alapján jelölje ki a fák helyét. A kisgazdaságokban ritkán nyílik lehetőség az egész terület mélyforgatására, ezért általában gödrökbe telepítenek.

A gödör készítése tulajdonképpen részleges talajforgatás, ami elősegíti a beültetett fák jobb kezdeti fejlődését. (Ha mégis lehetőség adódik az egész terület megforgatására, akkor azt 60-70 cm mélyen javasolt végezni. Ilyen esetben ültetés előtt közvetlenül kisebb méretű (60 x 60 x 60 cm-es) gödrök is megfelelnek. Forgatás nélküli talajelőkészítés esetén nagyobb gödrök szükségesek. Javasolt méretük 120 x 120 x 100 cm.

A tavaszi ültetés annyiban különbözik az őszitől, hogy ekkor a taposás helyett / mellett bő vízzel alaposan öntözni iszapolni kell, hogy a víz a földet a gyökerekhez tömörítse. Így tömöríthető a talaj a gyökerek között. Ilyenkor a legnagyobb veszély a szárazság, ezért mulccsal, tőzeggel vagy szalmás trágyával-. törekkel védekezhet a kiszáradástól. Tanácsos legalább 1 m2 területen a talajt betakarni a gyümölcsfa tövében.

Az ültetéis folyamt részletes leírását a 'Gyümölcsfák helyes ültetése' című írásunkban találja, melyet IDE kattintva érhet el.
Kérjük, segítse munkánkat egy megosztással!

Kapcsolódó képek

Rólunk mondták

Pénteken megkaptam a töletek rendelt gyümölcsfákat. Nagyon meg vagyok elégedve. A fák is szépek és a csomagolás is tökéletes.Sok kertészettöl rendeltem eddig, de ezek útán csak töletek rendelek. A webes felületetek is nagyon szuper. Február közepére biztos rendelek még. Csak gratulálni tudok a munkátokhoz. Sziasztok!


Bátai János

vásárló

Magyarország

idézőjel
Bátai János - vásárló / Magyarország

Tisztelt Tünderkertek,
hagy gratuláljak a weboldalukhoz, frissítően sok és jól érthető információ van rajta, abszolút fölfelé lóg ki a mezőnyből. Csemegeszőlőt szeretnék telepíteni, érési sorrendben különböző fajtákat, az erre vonatkozó információk azonban nagyon hézagosak itthon, ahogy látom, az Önök táblázatos megjelenítése viszont messze a legjobb, amit Magyarországon találtam...


Debreczy Zoltán - vásárló / Magyarország

Debreczy Zoltán

vásárló

Magyarország

idézőjel

További kínálatunkból

A gyümölcsfaoltás tízparancsolata

Gyümölcsészeti tanumány, az első 10 oldal most ajándékba!

Felhívjuk figyelmét, hogy 2022.04.06-i dátummal közzétettük Adatkezelési tájékoztatónk (Felhasználói és revíziós irányelveink) frissített verzióját. Kérjük, olvassa el ezeket figyelmesen, és csak ezt követően, ha azokkal egyet is ért, kezdje meg webes felületünk használatát! A jelzett dokumentum terjedelmes, számoljon nagyobb időráfordítással. Továbbá tájékoztatjuk, hogy weboldalunk működése érdekében cookie-kat használ.