Garancia

Kezdje el begépelni a gyümölcsfa nevét, majd válasszon a betöltődő listából!

Kosár tartalma

Regisztráció nélkül is vásárolhat

Elérkezett a ribiszke- és köszméteszüret ideje

Megkezdheti a ribiszke- és a köszméte szedését

június
14.
24. hét
Elérkezett a ribiszke- és köszméteszüret ideje
Jún.
Júl.

Elérkezett a ribiszke- és köszméteszüret ideje

Megkezdheti a ribiszke- és a köszméte szedését

 /

Június közepe táján a késői szamócafajták leérése után beérnek a piros- és feketeribiszke fürtjei is. Mind a piros-, mind pedig a feketeribiszke érése és szedése elhúzódik a hónap végéig, sőt a legkésőbbi fajtáké átnyúlik július elejére is. A pirosribiszke bogyói még éretten sem peregnek, ezért a szedés ideje széthúzható. A legtöbb feketeribiszkefajta bogyói azonban hajlamosak a pergésre, tehát éréskor azonnal le kell szedni a termést, mert különben a bogyók a földre hullanak. A pirosribiszkét általában nyersen fogyasztják vagy befőzésre használják fel. A szedéskor ezért a törődés elkerülésére ügyeljünk. A pirosribiszke gyümölcséből kellemes ízű szörp is készíthető, az ilyen célra szedett gyümölcs nem kívánja az óvatosságot. A feketeribiszkét viszont kellemetlen (róka-) íze következtében nyersen nem fogyasztják, hanem kizárólagosan feldolgozásra használják fel. Főleg dzsemet készíthetünk belőle, de feketeribiszkéből lesz a legnagyobb C-vitamin-tartalmú gyümölcslé vagy szörp. E felhasználása következtében szedése nem követel különösebb óvatosságot. A köszméte gyümölcseit féléretten feldolgozásra, befőzésre, éretten pedig csemegének, nyersfogyasztásra használják fel. A féléretten szedett gyümölcs nem érzékeny a törődésre, így akár le is lehet rázni. A nyersfogyasztásra szánt érett gyümölcsöt azonban kézzel szüreteljük, s ezt kissé megnehezíti a növény tövisessége. A nyersfogyasztásra szánt pirosribiszkét és köszmétét a szamócához hasonlóan átrakás nélkül, válogatva abba az edénybe helyes szedni, amelyben azt elszállítják, illetve értékesítik. Erre a célra is a kisebb befogadóképességű műanyag tálkák vagy rekeszek felelnek meg leginkább, amelyek merev falú göngyölegben elhelyezve, nagyobb csomagolási egységet képeznek szállításhoz.
Kérjük, segítse munkánkat egy megosztással!

Rólunk mondták

Pénteken megkaptam a töletek rendelt gyümölcsfákat. Nagyon meg vagyok elégedve. A fák is szépek és a csomagolás is tökéletes.Sok kertészettöl rendeltem eddig, de ezek útán csak töletek rendelek. A webes felületetek is nagyon szuper. Február közepére biztos rendelek még. Csak gratulálni tudok a munkátokhoz. Sziasztok!


Bátai János

vásárló

Magyarország

idézőjel
Bátai János - vásárló / Magyarország

Tisztelt Tünderkertek,
hagy gratuláljak a weboldalukhoz, frissítően sok és jól érthető információ van rajta, abszolút fölfelé lóg ki a mezőnyből. Csemegeszőlőt szeretnék telepíteni, érési sorrendben különböző fajtákat, az erre vonatkozó információk azonban nagyon hézagosak itthon, ahogy látom, az Önök táblázatos megjelenítése viszont messze a legjobb, amit Magyarországon találtam...


Debreczy Zoltán - vásárló / Magyarország

Debreczy Zoltán

vásárló

Magyarország

idézőjel

További kínálatunkból

A gyümölcsfaoltás tízparancsolata

Gyümölcsészeti tanumány, az első 10 oldal most ajándékba!

Felhívjuk figyelmét, hogy 2022.04.06-i dátummal közzétettük Adatkezelési tájékoztatónk (Felhasználói és revíziós irányelveink) frissített verzióját. Kérjük, olvassa el ezeket figyelmesen, és csak ezt követően, ha azokkal egyet is ért, kezdje meg webes felületünk használatát! A jelzett dokumentum terjedelmes, számoljon nagyobb időráfordítással. Továbbá tájékoztatjuk, hogy weboldalunk működése érdekében cookie-kat használ.