Garancia

Kezdje el begépelni a gyümölcsfa nevét, majd válasszon a betöltődő listából!

Kosár tartalma

Regisztráció nélkül is vásárolhat

Bücs Sándor a szőlész és szőlőnemesítő

Filmajánló

október
14.
41. hét
Bücs Sándor a szőlész és szőlőnemesítő
Okt.

Bücs Sándor a szőlész és szőlőnemesítő

Filmajánló

Soron következő utazásunk alkalmával Csepébe látogattunk.

Csepe Kárpátalján, a Beregszászi járásban, Ukrajna területén található. Nagyszőlőstől 15 km-re délre-, a Tisza és a Fekete-víz között fekszik.

1320-ban Theluk néven említette először oklevél, majd 1393-ban Chepe néven említették. 1320-ban az Ákos nemzetséghez tartozó Péter és Máté birtokaként említették, később Thyba fia Miklós kapta meg adományként, majd a Csepy család birtoka lett. A Reformáció idején a település magyar lakói reformátusok lettek. Református temploma 1480 körül épült. A faluban áll a Fogarassy család udvarháza is, mely az 1990-es évek végén már felújításra szorult. 1910-ben 965, túlnyomórészt magyar lakosa volt. A trianoni békeszerződésig Ugocsa vármegye Tiszántúli járásához tartozott. Ma 1902 lakosából 1803 (azaz 95%-a) magyar.

Látogatásunk célja ezúttal nem más volt, minthogy találkozhassunk és beszélgethessünk a csemegeszőlő termesztés egyik kiváló és elismert mesterével; Bücs Sándor szőlésszel és szőlőnemesítővel. 
Manapság rengeteg új csemegeszőlőfajta jelenik meg a piacon, melyekről bizony információk még nem állnak rendelkezésre. Sándort arról kérdeztük, hogy melyek azok az új csemegeszőlő fajták, melyekkel valóban érdemes foglalkozni, és melyek, amivel egyáltanán nem szabad.

A film az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:

Operatőr:
Kozma Turula

Vágó:
Maléth J. Zsolt

Narrátor:
Masa Tamás

A narráció Bayer Sándor hangstúdiójában készült Budapesten.
Kérjük, segítse munkánkat egy megosztással!

Rólunk mondták

Pénteken megkaptam a töletek rendelt gyümölcsfákat. Nagyon meg vagyok elégedve. A fák is szépek és a csomagolás is tökéletes.Sok kertészettöl rendeltem eddig, de ezek útán csak töletek rendelek. A webes felületetek is nagyon szuper. Február közepére biztos rendelek még. Csak gratulálni tudok a munkátokhoz. Sziasztok!


Bátai János

vásárló

Magyarország

idézőjel
Bátai János - vásárló / Magyarország

Tisztelt Tünderkertek,
hagy gratuláljak a weboldalukhoz, frissítően sok és jól érthető információ van rajta, abszolút fölfelé lóg ki a mezőnyből. Csemegeszőlőt szeretnék telepíteni, érési sorrendben különböző fajtákat, az erre vonatkozó információk azonban nagyon hézagosak itthon, ahogy látom, az Önök táblázatos megjelenítése viszont messze a legjobb, amit Magyarországon találtam...


Debreczy Zoltán - vásárló / Magyarország

Debreczy Zoltán

vásárló

Magyarország

idézőjel

További kínálatunkból

A gyümölcsfaoltás tízparancsolata

Gyümölcsészeti tanumány, az első 10 oldal most ajándékba!

Felhívjuk figyelmét, hogy 2022.04.06-i dátummal közzétettük Adatkezelési tájékoztatónk (Felhasználói és revíziós irányelveink) frissített verzióját. Kérjük, olvassa el ezeket figyelmesen, és csak ezt követően, ha azokkal egyet is ért, kezdje meg webes felületünk használatát! A jelzett dokumentum terjedelmes, számoljon nagyobb időráfordítással. Továbbá tájékoztatjuk, hogy weboldalunk működése érdekében cookie-kat használ.