Garancia

Kezdje el begépelni a gyümölcsfa nevét, majd válasszon a betöltődő listából!

Kosár tartalma

Regisztráció nélkül is vásárolhat

A szőlő permetezése virágzás előtt

A szőlő növényvédelme BIO módszerekkel

május
12.
19. hét
A szőlő permetezése virágzás előtt
Máj.

A szőlő permetezése virágzás előtt

A szőlő növényvédelme BIO módszerekkel

A szőlő fürtvirágzat nyúlása- és a virágzás előtt (BBCH 55-57) igen fontos a novényi auxin és a kálcium bevitele, illetve fontos védekezni a Lisztharmat és a szívogató rovarok ellen is.

 /

Mindazon által, koránt sem mindegy, hogy mivel, mikor és hogyan permetez! Számunkra fontos szempont, hogy minél kevesebb mérget, és minél több természetes (biogazdálkodásban engedélyezett) készítményt használjunk és a gyümölcsben, valamint a növényekben ne halmozódjanak fel vegyszermaradványok, és azt ne fogyasszuk el a gyümölcsökkel együtt, és ne adjunk a gyermekeinknek sem olyan gyümölcsöt, mely vegyszermaradványokat tartalmaz. Ezért köteleződtünk el a vegyszermentes BIO készítmények alkalmazása mellett különös tekintettel arra, hogy lehetőség szerint a használt készítmények Munkaegészségügyi- és az Élelmezés egészségügyi várakozási ideje 0 nap legyen.

A szőlő fürtvirágzat nyúlása- és a virágzás előtt tehár a köverkező készírményeket javasoljuk kijuttatásra:

AUXIN - növényi auxin bevitel 0,1%-os koncentrációban (100 l vízhez 1 dl) - fürtnyél, bogyókocsány, ízközhossz nyújtás
GAZEBO - Lisztharmat és szívogatók ellen 0,3%-os koncentrációban (100 l vízhez 3 dl) - folyékony kén
MXR CALCIUM - kalcium bevitel a sejtfal erősítés, ellenállóképesség növelés érdekében 0,2%-os koncentrációban (100 l vízhez 2 dl) - Kálciummal virágzás előtt és után kell feltölteni a növényi sejteket.

A fenti készítmények neveire kattintva eljuthat azok adatlapjára bővebb információért, ahol meg is vásárolhatja azokat.

AUXIN
sfsgdfg

GAZEBO
60% folyékony kén, nem hagy nyomot permetezés után a termésen! Serkenti a növény másodlagos anyagcsere folyamatait, így támogatva a vegetatív növekedést illetve az egészségesebb állomány kialakítását, fenntartását. Összetétel: Nitrogén (N): 9%, Kálium (K2O): 6%

MXR CALCIUM 
A kálcium a termés sejtfalának erősítésében játszik jelentős szerepet. Hiányában a termés felpuhul, kireped, értékesíthetetlenné válik, almatermésűeknél keserűfoltosság, hajtatott növények esetében a termés csúcsi részénél beszáradásos rothadás alakul ki. A Myr Calcium használatával stabil termésminőségre, kiváló pulton tarthatóságra lehet számítani.

Összetétel:
Kalcium, vízoldható (ca) 5%,
Nitrogén, szerves (N) 3%
Szén, szerves (C) 18,5 %
Aminosavak, peptidek 25%
pH 5

A BBCH-ról
(Biologische Bundesanstalt, Bundessortenamt und CHemische Industrie)

A korszerű növénytermesztés és növényvédelem ma már nem nélkülözheti a növények fejlődési állapotainak kézenfekvő és világos leírását. A növekvő hozamokat megcélzó agrotechnikai műveletek és növényvédelmi technológiák egyre pontosabb időzítést követelnek meg. Ezek egyértelműen szoros kapcsolatban állnak a növények fenológiai stádiumával, melyek leírására számos tudományos ábrázolás létezik. A fejlettségi állapotokat különböző kódokkal (betűvel, számmal vagy ezek kombinációjával) jelölik.

A legelterjedtebb skála a növények fenológiai fejlődési szakaszainak azonosítására szolgáló BBCH*-skála. Ezt a skálát olyan növényfajok körére fejlesztették ki, ahol az egyes növények hasonló növekedési stádiumai azonos kódot kapnak.  A tízes számrendszert használó skála ez alapján a növényfejlődés fő és másodlagos növekedési szakaszára oszlik, így az egyes növények hasonló növekedési stádiumait ugyanazokkal a kódokkal jelölik. Minden kódhoz tartozik egy leírás is, a fontos fejlődési szakaszok pedig rajzokkal vannak ábrázolva. A skála első számjegye a fő növekedési szakaszra, a második számjegy a másodlagos növekedési fázisra vonatkozik.

Forrás: Általános vizsgálati módszertan (A növényvédő szerek és termésnövelő anyagok engedélyezését megalapozó biológiai vizsgálatok módszertani gyűjteménye, Budapest 2004, Kiadó: a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Növény- és talajvédelmi Főosztálya)
Kérjük, segítse munkánkat egy megosztással!

Rólunk mondták

Pénteken megkaptam a töletek rendelt gyümölcsfákat. Nagyon meg vagyok elégedve. A fák is szépek és a csomagolás is tökéletes.Sok kertészettöl rendeltem eddig, de ezek útán csak töletek rendelek. A webes felületetek is nagyon szuper. Február közepére biztos rendelek még. Csak gratulálni tudok a munkátokhoz. Sziasztok!


Bátai János

vásárló

Magyarország

idézőjel
Bátai János - vásárló / Magyarország

Tisztelt Tünderkertek,
hagy gratuláljak a weboldalukhoz, frissítően sok és jól érthető információ van rajta, abszolút fölfelé lóg ki a mezőnyből. Csemegeszőlőt szeretnék telepíteni, érési sorrendben különböző fajtákat, az erre vonatkozó információk azonban nagyon hézagosak itthon, ahogy látom, az Önök táblázatos megjelenítése viszont messze a legjobb, amit Magyarországon találtam...


Debreczy Zoltán - vásárló / Magyarország

Debreczy Zoltán

vásárló

Magyarország

idézőjel

További kínálatunkból

A gyümölcsfaoltás tízparancsolata

Gyümölcsészeti tanumány, az első 10 oldal most ajándékba!

Felhívjuk figyelmét, hogy 2022.04.06-i dátummal közzétettük Adatkezelési tájékoztatónk (Felhasználói és revíziós irányelveink) frissített verzióját. Kérjük, olvassa el ezeket figyelmesen, és csak ezt követően, ha azokkal egyet is ért, kezdje meg webes felületünk használatát! A jelzett dokumentum terjedelmes, számoljon nagyobb időráfordítással. Továbbá tájékoztatjuk, hogy weboldalunk működése érdekében cookie-kat használ.