Garancia

Kezdje el begépelni a gyümölcsfa nevét, majd válasszon a betöltődő listából!

Kosár tartalma

Regisztráció nélkül is vásárolhat

A szőlő permetezése borsó nagyságú bogyókig

A szőlő BIO növényvédelme

július
2.
26. hét
A szőlő permetezése borsó nagyságú bogyókig
Júl.

A szőlő permetezése borsó nagyságú bogyókig

A szőlő BIO növényvédelme

A szőlő sziromhullásától - borsó nagyságú szemekig (BBCH 70) szükséges védekezni a perenoszpóra, és a lisztharmat ellen is.  A tartósan csapadékos időjárás igencsak kedvez a peronoszpórának és csak a rendszeres megelőző védekezéssel kerülhető el a szőlőfürtök és a levelek károsodása.

Mindazon által, koránt sem mindegy, hogy mivel, mikor és hogyan permetez! Számunkra fontos szempont, hogy minél kevesebb mérget, és minél több természetes (biogazdálkodásban engedélyezett) készítményt használjunk és a gyümölcsben, valamint a növényekben ne halmozódjanak fel vegyszermaradványok, és azt ne fogyasszuk el a gyümölcsökkel együtt, és ne adjunk a gyermekeinknek sem olyan gyümölcsöt, mely vegyszermaradványokat tartalmaz. Ezért köteleződtünk el a vegyszermentes BIO készítmények alkalmazása mellett különös tekintettel arra, hogy lehetőség szerint a használt készítmények Munkaegészségügyi- és az Élelmezés-egészségügyi várakozási ideje 0 nap legyen.

A szőlő sziromhullásától - borsó nagyságú szemekig (BBCH 70) terjedő fejlődési szakaszában tehát a köverkező készírményeket javasoljuk kijuttatásra:

  • Lecithin (Lisztharmat ellen - szójaolaj kivonat, 0,5 liter / 100 liter vízhez)
  • Myr Ca (Ismétlő kalcium bevitel, sejtfal erősítés, ellenállóképesség növelés. Kalciummal virágzás előtt és után kell feltölteni a növényi sejteket 0,3 liter / 100 liter vízhez)
  • Scudo (Perenoszpóra és orbánc ellen, 0,3 liter / 100 liter vízhez)
  • Ferrumoil (Lisztharmat és szívogatók ellen. Leutoljára kell a keverékhez adni, 0,4 liter / 100 liter vízhez)

A BBCH-ról
(Biologische Bundesanstalt, Bundessortenamt und CHemische Industrie)

A korszerű növénytermesztés és növényvédelem ma már nem nélkülözheti a növények fejlődési állapotainak kézenfekvő és világos leírását. A növekvő hozamokat megcélzó agrotechnikai műveletek és növényvédelmi technológiák egyre pontosabb időzítést követelnek meg. Ezek egyértelműen szoros kapcsolatban állnak a növények fenológiai stádiumával, melyek

leírására számos tudományos ábrázolás létezik. A fejlettségi állapotokat különböző kódokkal (betűvel, számmal vagy ezek kombinációjával) jelölik.

A legelterjedtebb skála a növények fenológiai fejlődési szakaszainak azonosítására szolgáló BBCH*-skála. Ezt a skálát olyan növényfajok körére fejlesztették ki, ahol az egyes növények hasonló növekedési stádiumai azonos kódot kapnak.  A tízes számrendszert használó skála ez alapján a növényfejlődés fő és másodlagos növekedési szakaszára oszlik, így az egyes növények hasonló növekedési stádiumait ugyanazokkal a kódokkal jelölik. Minden kódhoz tartozik egy leírás is, a fontos fejlődési szakaszok pedig rajzokkal vannak ábrázolva. A skála első számjegye a fő növekedési szakaszra, a második számjegy a másodlagos növekedési fázisra vonatkozik.

Forrás: Általános vizsgálati módszertan (A növényvédő szerek és termésnövelő anyagok engedélyezését megalapozó biológiai vizsgálatok módszertani gyűjteménye, Budapest 2004, Kiadó: a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Növény- és talajvédelmi Főosztálya)
Kérjük, segítse munkánkat egy megosztással!

Rólunk mondták

Pénteken megkaptam a töletek rendelt gyümölcsfákat. Nagyon meg vagyok elégedve. A fák is szépek és a csomagolás is tökéletes.Sok kertészettöl rendeltem eddig, de ezek útán csak töletek rendelek. A webes felületetek is nagyon szuper. Február közepére biztos rendelek még. Csak gratulálni tudok a munkátokhoz. Sziasztok!


Bátai János

vásárló

Magyarország

idézőjel
Bátai János - vásárló / Magyarország

Tisztelt Tünderkertek,
hagy gratuláljak a weboldalukhoz, frissítően sok és jól érthető információ van rajta, abszolút fölfelé lóg ki a mezőnyből. Csemegeszőlőt szeretnék telepíteni, érési sorrendben különböző fajtákat, az erre vonatkozó információk azonban nagyon hézagosak itthon, ahogy látom, az Önök táblázatos megjelenítése viszont messze a legjobb, amit Magyarországon találtam...


Debreczy Zoltán - vásárló / Magyarország

Debreczy Zoltán

vásárló

Magyarország

idézőjel

További kínálatunkból

A gyümölcsfaoltás tízparancsolata

Gyümölcsészeti tanumány, az első 10 oldal most ajándékba!

Felhívjuk figyelmét, hogy 2022.04.06-i dátummal közzétettük Adatkezelési tájékoztatónk (Felhasználói és revíziós irányelveink) frissített verzióját. Kérjük, olvassa el ezeket figyelmesen, és csak ezt követően, ha azokkal egyet is ért, kezdje meg webes felületünk használatát! A jelzett dokumentum terjedelmes, számoljon nagyobb időráfordítással. Továbbá tájékoztatjuk, hogy weboldalunk működése érdekében cookie-kat használ.